Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Happy Go Lucky» på TV 2

- Mer nervøs enn jeg har vært noen gang før

Ida Fladen blottlegger egen depresjon i nytt program. 

FIRBENT VENN: I sykdomsperioder der Fladen har vært utslått av depresjon eller krystallsyke, har katten Miley vært ekstra god å ha. Nå er programlederen aktuell med «Happy Go Lucky», der hun tester leveregler som skal forebygge depresjon.
<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet</span>
FIRBENT VENN: I sykdomsperioder der Fladen har vært utslått av depresjon eller krystallsyke, har katten Miley vært ekstra god å ha. Nå er programlederen aktuell med «Happy Go Lucky», der hun tester leveregler som skal forebygge depresjon.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Jeg er nervøs for at folk ikke skal like programmet, sier Ida Fladen og tar en slurk iskaffe.

Dagbladet møter programlederen hjemme i leiligheten på Carl Berner i Oslo, der hun bor sammen med kattene Yolo og Miley.

Søndag har hennes nye program «Happy Go Lucky» premiere på TV 2, to og et halvt år etter at Fladen sist var aktuell som programleder.

- Jeg er mer nervøs enn jeg har vært for et program noen gang før. Jeg har vært lenge borte fra skjermen, og har lyst til å bevise at jeg har noe der å gjøre, sier 30-åringen.

- Veldig personlig

Det som egentlig skulle bli hennes comeback på skjermen var et humoristisk og granskende treningsprogram.

BEDRE NÅ: Fladen opplever at «Happy Go Lucky» har gitt henne verktøyer for å takle depresjon og angst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEDRE NÅ: Fladen opplever at «Happy Go Lucky» har gitt henne verktøyer for å takle depresjon og angst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men høsten 2015 ble ikke slik programlederen hadde planlagt. For andre gang i livet gikk hun inn i en depresjon, som skygget både for tilværelsen og synet på programmet hun skulle lede.

Fladen tok en ny runde med TV 2. Treningsprogrammet ble skrotet, mens «Happy Go Lucky» - et program der Fladen tester åtte leveregler som skal forebygge depresjon og forsterke lykkefølelsen - fikk tommel opp.

Resultatet har blitt en åtte episoder dokumentarisk reise ut av Fladens personlige mørketid.

- Det er et veldig, veldig personlig program. Det gjør meg ekstra spent, sier 30-åringen mens katten Miley hopper opp på spisebordet.

Programlederen understreker samtidig at hun ikke er redd for å være personlig, og at det for henne er en nødvendighet, både profesjonelt og privat.

Fasadekriger

Det har blant annet hennes 78 300 Instagram-følgere fått merke.

For blant bilder fra den røde løperen og sydenferier med kjæresten, finner man en usminket Fladen i morgenkåpe, med potetgullpose i armkroken.

- Er du en fasadekriger, Fladen?

- Eh...

Hun smiler og ser ned i trebordet.

- Ja. Jeg prøver å være en motvekt til alt det «perfekte» som blir lagt ut. Men jeg er bare helt ærlig. Det synes jeg mange flere burde vært.

De fleste dager ekke P3gull foråsiresånn.

A photo posted by Ida Fladen (@idafladen) on

Fikk kritikk

Da Fladen i høst reiste til Malawi som ambassadør for Plan Norge, fikk hun kritikk for Instagram-bilder hun publiserte fra turen. Bundu-redaktør Maren Sæbø mente at Fladen bidro til å formidle stereotype holdninger til Afrika.

Et halvt år etter reisen, som hadde som formål å sette fokus på barneekteskap, erkjenner Fladen at kritikken gikk inn på henne.

- Når du virkelig vil gjøre noe bra og sette fokus på en viktig sak, er det sårt noen noen sier at du ødelegger og gjør alt feil. Det vil være løgn å si noe annet.

Med «Happy Go Lucky» ønsker Fladen å sette fokus på en annen viktig sak, nemlig psykisk helse. 30-åringen røper at hun er redd for negativ respons, men understreker samtidig at hun er veldig stolt over programmet.

- Det er tilbakemeldingen fra seerne som betyr mest. Hvis jeg får én mail om at programmet har hjulpet noen, betyr det mer enn 100 negative kommentarer.

TIME-OUT: Ida Fladen møtte veggen, og måtte ta en tre måneders time-out. Nå har hun lært seg å si nei, og nyter sommeren på pappas hytte. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer
SYK: Under sesongpremieren av På tur med Dag Otto opplevde Ida Fladen blant annet svimmelhet og oppkast på en kritikerrost restaurant. Video: TV 2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media