Mer øl-bråk for Quart

Ordføreren i Kristiansand reagerer på Quart-planer om mer «aggressiv» skjenking av festivaldeltagerne.

(Dagbladet.no): Onsdag avslørte Dagbladet.no at et topptungt utvalg i Quartfestivalen ønsket en mer «aggressiv» skjenking på festivalen.

«Hvorfor ikke noen tappe, og andre selge. Alle andre gjør det. I strid med alkoholloven. Velge en mer aggressiv linje?» står det i et referat fra møter den såkalte «Trivselsgruppa» hadde 8. og 9. november i fjor.

Festivalsjef Toffen Gunnufsen står oppført som referent, og Morten Andreassen, mannen som førte kronprinsparet sammen på Quartfestivalen, står oppført som deltager på møtene.

Kristiansand kommune reagerer sterkt på avsløringen.

- Jeg forventer noe annet enn dette av Quartfestivalen. Kommunen har vist dem tillit, og da forventer jeg ryddig oppførsel tilbake, sier ordfører Jan Oddvar Skisland til Færdelandsvennen..

Styreleder Mange Aasheim Knudsen tok sterk avstand fra referatet da Dagbladet konfronterte ham med det onsdag, og sa det var «amatørmessig å ta noe sånt med i et referat» og at det ikke var aktuelt å bryte alkoholloven.

Avsløringene kommer på et ubeleilig tidspunkt på Quart-festivalen, som har søkt kommunen om å få utvide skjenketiden til klokka to om natta. Ordføreren er ikke imponert.

- Kommunen har gått inn med betydelige midler i festivalen, og da forventer vi seriøsitet, sier Skisland.

Vil skjenke mer

«Trivselsgruppa» klager også over gjerdene rundt skjenkeområdet, ønsker å innføre «happy hour» med lavere ølpriser mellom klokka 12 og klokka 16, større serveringstelt og flere barer.

En annen gruppe, den såkalte «matgruppa», foreslår egne vinbarer, og sier Quarten bør legge press på kommunen for å fjerne gjerdene mellom skjenkeområdene med 18-årsgrense og resten av festivalområdet.

«Det er bred enighet om at separate vinbarer vil være positivt. Særlig dersom man klarer å få disp til å rive ned skillene mellom 18- og under 18-områdene. Her må Johannes eller noen (Toffen?) engasjeres nå. Det bør kunne legges press på kommunen i denne saken. Gjerne via medieoppslag. Denne saken kan gjøres politisk. Det er ingen logisk grunn til at man må ha to separate områder. Kommunen stikker her unødvendige kjepper i hjulene på et av de viktigste kulturtiltakene i regionen», skriver matgruppa.

SKJENKESTRID: Kristiansand kommune regaerer på Quartens planer om kraftigere skjenking.