- Mer opptatt av klærne enn musikken

DDE-veteran Eskil Brøndbo friskmelder den nye trønderrocken, men misliker jåleriet.

VETERANENS DOM: Eskil Brøndbo er lillebroren til Bjarne Brøndbo og har spilt i DDE i 20 år. I helga var han på Trondheim Calling for å sjekke ut hvordan det står til med tilstrømningen av ny trøndersk musikk. Inntrykket hans er at det er viktigere med kule klær enn bra låter. Foto: Ole Morten Johansen
VETERANENS DOM: Eskil Brøndbo er lillebroren til Bjarne Brøndbo og har spilt i DDE i 20 år. I helga var han på Trondheim Calling for å sjekke ut hvordan det står til med tilstrømningen av ny trøndersk musikk. Inntrykket hans er at det er viktigere med kule klær enn bra låter. Foto: Ole Morten Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Noen av musikerne i Trondheim i dag er mer opptatt av å kle seg kult enn å skrive den fantastiske låta som alle vil høre på radio, sier DDE-trommeslager Eskil Brøndbo til Dagbladet.

Rockveteranen var i helga til stede på Trondheim Calling gjennom stillingen som bandkonsulent i Namsos Rock City. Her møttes 215 musikere, 120 delegater og 1100 publikummere for å vise frem hva Musikk-Trondheim har å by på etter at NRK-programmet «Trygdekontoret» erklærte dem «stein dau» høsten 2009.

- Mer kommersielt Etter å ha sett på hva som rører seg i musikkmiljøet på Trondheim Calling, etterlyser Brøndbo en bredere og mer kommersiell tankegang blant byens unge musikere.

- Det virker som det er lite fokus på om det man driver med er økonomisk bærekraftig. Man kan være kommersiell uten å prostituere seg og miste den musikalske integriteten. Jeg savner litt av dette fokuset, sier Brøndbo.

- Kan man friskmelde Musikk-Trondheim, slik musikkonferansen hadde et mål om?

- Ja, det kan man. Jeg er absolutt ikke enig med dem som påstår at det ikke står bra til med musikken i Trondheim, for her skjer det masse. Det viktigste er at man viser initiativ, slik man i helga har gjort med Trondheim Calling, sier DDE-veteranen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer