Mer på lur fra gutta på tur

TV2s «Gutta på tur» er reiseklare for fjernsynet de tre neste åra. Det er klart etter at Arne Hjeltnes & co. har godtatt det økonomiske tilbudet fra Kåre Valebrokk. De feiret kontrakten med å reise til Iran.

Allerede til høsten kommer resultatet av Iran-turen på fjernsynet. Da kan du også se ytterligere fem andre eksklusive reise- og matprogrammer med kvartetten.

Sist fredag skrev nemlig de fire turguttene Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie under på en ny treårskontrakt med TV2.

Gode seertall

To dager seinere satte de seg på flyet til Iran sammen med fotograf Per-Yngvar Holm.

- Avtalen går ut på at de skal lage seks programmer årlig, sier informasjonssjef i TV2, Geir Mikalsen, til Dagbladet.

Det er en plikt gjengen bak selskapet «Norsk rype og tytinglag» gjør med den aller største glede.

- Vi vil gjerne fortsette med dette så lenge seertallene er gode nok for TV2, sa Hjeltnes til Dagbladet for en tid tilbake.

Og i reklamefinansierte TV2 er seertallene på søndagskvelder mer enn gode nok. Om lag 800000 fulgte hver eneste episode av «Gutta på tur» sist høst.

TV3-tabbe

Det er dobbelt så mange som TV3 hadde med «Robinsonekspedisjonen». Tabben med å sende samtidig med «Gutta på tur» gjør TV3 neppe igjen.

TV3-sjef Kalle Lisbergs uttalelser om at han ikke ville hatt «Gutta på tur» i sin kanal, vakte også stor undring. Gladgutten Arne Hjeltnes har nemlig vært en økonomisk godbit for TV2, selv om produksjonskostnadene har vært svært høye.

«Gutta på tur» var på lufta første gang i «God Morgen, Norge» ved årsskiftet 1995/96.

Reiseinnslagene var en dundrende suksess, og gutta fikk tilbud om eget program.

Seinere er det også blitt innslag fra både OL og ski-VM.

Programmet er blant TV2s mest etterspurte, men travle dager gjør at turgutta ikke har tid til å lage flere enn seks programmer i året.

TURKAMERATER MED VENNER: Fra venstre Vegard Ulvang, Lars Lian, Arne Hjeltnes, Annbjørg Lien, Kristoffer Hovland, og Arne Brimi.