Mer penger til metal

Her er festivalene som får mest støtte.

(Dagbladet.no): Trond Giske økte støtten til festivalene med 3,5 millioner kroner over statsbudsjettet, og nå er det klart hvilke festivaler som får mer penger å rutte med til neste år. 

Norsk kulturråd har delt ut 28,6 millioner kroner til festivaler innen flere sjangre, og blant de nye som får penger er ni festivaler innenfor populærmusikk. Totalt økes støtten til popfestivaler fra 5,3 til 6,2 millioner kroner. Men er det nok?

- Hehe, det er det jo aldri. Det er svært gledelig at det kom en økning fra 2006 til 2007 og at en del nye festivaler har fått penger, men vi håper selvfølgelig at støtten fortsetter å øke, sier informasjonskonsulent Guro Midtsund i Norsk rockforbund til Dagbladet.no.

Blant festivalene som får penger, som ikke fikk støtte i fjor, er Målrock, Malakoff, Ekko og Granittrock. En av de store vinnerne er metalfestivalen Hole In The Sky, som får økt støtten fra 60 000 til 200 000 kroner til neste år.

- Samtidig syns vi det er veldig synd at Ekstremsportveko har mistet pengene de fikk i fjor, sier Midtsund.

Ingen av de største festivalene, som Quart, Øyafestivalen, Hovefestivalen eller Norwegian Wood, er tilgodesett penger. Kulturrådet mener disse har muskler til å kunne klare seg selv.

Midtsund mener imidlertid at det er en risikosport å arrangere festivaler.

- Omsetningen kan variere voldsomt fra år til år. Det kan være faktorer utenfor festivalens kontroll - for eksempel været - som avgjør resultatet.

EN AV VINNERNE: Metalfestivalen Hole In The Sky, der Keep of Kalessin (bildet), spilte i fjor, er en av vinnerne på årets tildeling. Foto: SCANPIX
EN AV VINNERNE: Metalfestivalen Hole In The Sky, der Keep of Kalessin (bildet), spilte i fjor, er en av vinnerne på årets tildeling. Foto: SCANPIX Vis mer

Trond Giske har også varslet at han vil gi en pop- og rockfestival knutepunktstatus til neste år.

Se hele tildelingslista her