Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mer «Petter Uteligger»-tv om sine nye venner på gata

TV2 sender «Uteligger»-oppfølger i påska.

Serien har vært en stor suksess for TV 2.

Mer «Petter Uteligger» Da sendes en spesialepisode av «Petter Uteligger», hvor seerne får innblikk i hvordan Petter og hans venner har det i dag, melder TV2 i en pressemelding.

Petter Nyquist (37) flyttet fra sin lille datter og samboer fra sin trygge forstadshjem på Kolsås for å bo på gata i Oslo.

I hele 52 døgn bodde og levde han på gata sammen med narkomane og andre utstøtte fra november 2014 til januar 2015. Den menneskelig varmen han møtte var sterkere enn kulde, snø og slaps.

- Aldri grått så mye - Jeg har aldri grått så mye som jeg har gjort i løpet av det siste året. Det har vært en emosjonell berg- og dalbane, først og fremst fordi jeg har blitt så berørt av hele prosessen. Det har vært mest gledestårer, sier Petter Nyquist til Dagbladet.

Serien har vakt mye engasjement, langt mer enn enn Nyquist selv hadde drømt om.

- Det renner inn med tilbakemeldinger både på mail og på Facebook fra både rusavhengige, pårørende og andre berørte, som forteller at serien har betydd mye for dem, spesielt at de opplever at temaet ikke er like tabubelagt. Det er veldig rørende, sier han.

God-gutten Svein - Jeg har sporadisk kontakt med så å si alle. Noen har jeg møtt opptil 30 ganger, mens andre har jeg sett tre ganger etter innspillingen. Når jeg er i Oslo sentrum, legger jeg alltid inn litt ekstra tid, slik at jeg kan ta meg god tid til å snakke med folk jeg møter på gata, sier Petter.

Dagbladet møtte Petter Nyquist før jul, litt mer flidd enn vi kjenner ham fra tv-serien.

Vi trasket litt på Karl Johan, der uteliggeren fortale om sitt opphold. Vi hadde ikke gått lenge på gata, før han traff sine nye venner - bl.a. Svein Stang, som ble hans mest fortrolige.

700.000 seere - Jeg synes det er veldig bra at TV 2 følger opp, for da vil det fortsatt være oppmerksomhet rundt de som bor på gata. Det er fint å se at folk er nysgjerrige på hvordan det går med dem nå, sier Nyquist.

Mange av de 700.000 seerne som ukentlig fulgte serien har spørsmål om hvordan det går med dem han møtte, og det vil spesialepisoden gi svar på.

- Mange lurer på hvordan det går med hovedpersonene og om Petter fortsatt har kontakt med dem. For å respondere på alle henvendelsene som har kommet, bestemte vi oss for å lage en ekstra episode. Der vil vi få høre hvordan karakterene i serien opplevde det da serien gikk på TV, hva serien har gjort med dem og hvordan de har det i dag, sier produsent i Teddy TV, Vidar Nordli-Mathisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media