DEBATT

Likestilling:

Mer politikk, takk!

At mannlige stortingsrepresentanter fra Høyre slår et slag for likestilling er bra, men enda bedre hadde det vært om de tok til orde for konkret politikk.

EFFEKTIV POLITIKK: Et prakteksempel på effektiv likestillingspolitikk er barnehageforliket fra 2003. I takt med økt barnehagedekning, sank andelen deltidsarbeidende småbarnsmødre fra 45 prosent til 32 prosent, og er nå nede i 29 prosent. Foto: NTB scanpix
EFFEKTIV POLITIKK: Et prakteksempel på effektiv likestillingspolitikk er barnehageforliket fra 2003. I takt med økt barnehagedekning, sank andelen deltidsarbeidende småbarnsmødre fra 45 prosent til 32 prosent, og er nå nede i 29 prosent. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Dagbladet 8. juni setter ni mannlige stortingsrepresentanter fra Høyre rekord i uoffisielt norgesmesterskap i besvergelser. Anledningen er Likestillingslovens 40-årsjubileum. Artikkelforfatterne tar til orde for at menn må støvsuge mer, mens mødre må sjefe mindre slik at far slipper til på hjemmebane.

Selv om menns livskvalitet nok tradisjonelt ikke har vært et vanlig argument i likestillingskampen, minner de om at menn i likestilte land har større livskvalitet enn menn i ikke fullt så likestilte samfunn. De slår fast at deres døtre skal ha samme muligheter som deres sønner, og at unge kvinner skal ha like muligheter til jobb som menn – selv om de kan bli gravide.

Det hele toppes med «Vi kan starte med å vise solidaritet med våre mødre og søstre, og prøve å sette oss inn i hvordan likestilling påvirker de kvinnene vi bryr oss om».

Det er selvsagt positivt at mannlige stortingsrepresentanter fra Høyre slår et slag for likestilling, men enda bedre hadde det vært om de tok til orde for konkret politikk.

Politiske handlinger virker nemlig svært godt på likestillingsfeltet. Vi hadde ikke hatt det Norge vi har i dag om det ikke hadde vært for Likestillingsloven og fremsynt politikk på 70-tallet, for eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer