Mer pop, takk!

Her Royal Harness spriker på debuten.

Foto: Manufacture
Foto: ManufactureVis mer

ALBUM: Norske Helene Jaeger og britiske Dylan Long har tidligere vist lovende takter under navnene Pu55yf00t1n og Millions, men når de nå tar steget opp fra Urørt-universet som Her Royal Harness, føles det dessverre litt prematurt.

Ambisjonene er det ikke noe å si på — duoen ønsker øyensynlig å lage bredt anlagt popmusikk med substans, og opererer i et krysningspunkt mellom kommersiell elektropop, indierock og synthpop.

Gjennomføring med svakheter
Utførelsen er det litt verre med. Dette skal ikke låte lof-fi, men det gjør det litt for ofte — for eksempel den eldre låta «Bear In A Trap», som høres ut som den er spilt inn i en boks.

Dessuten sliter de en del med å få stilelementene til å flyte sammen, som i «Submission»s sammensurium av en frisk, bloggvennlig beat, men også trauste trommer og en fullstendig kræsjende sangmelodi.

«The Hunting Room»

Her Royal Harness

3 1 6
Plateselskap:

Manufacture/Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Nettopp vokalen er mye av problemet — Jaeger har det med å legge seg i dype, lite dynamiske toneleier som ikke er hennes sterke side.

Mestrer popen
Men Her Royal Harness har det i seg: Åpningslåta «Mercenary Man» har en sterk melodi og god produksjon, avslappede «I Can't Believe» er en riktig pen liten synthpoplåt, og i singelen «Unseen» møtes en Robyn-beat og Yeah Yeah Yeahs-gitarer på tiltalende vis.

Aller best sitter det drivende synth-sporet «Your Heart Is Harder».

Mer av denslags, så snakker vi.

Mer pop, takk!