Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mer populære enn kongeparet

SHANGHAI (Dagbladet): Den norske popgruppa Secret Garden har kjempesuksess i Asia og har allerede solgt flere hundre tusen CD-plater. Det var mer populært for dronningens kinesiske sikkerhetsvakt Li å bli fotografert sammen med Secret Garden enn med de kongelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag sang og spilte Secret Garden - Fionula Sherry og Rolf Løvland - for kongeparet under en stor mottakelse i Shanghai, mens de i ettermiddag spiller for et stort publikum i Sør-Koreas hovedstad Seoul.

- Det er moro å være her, og vi kommer tilbake til Shanghai i neste måned. Da skal vi ha tre konserter. Den første konserten finner sted på sentralteatret under åpningen av musikkfestivalen i Shanghai, sier Rolf Løvland til Dagbladet.

I Seoul mottar også Fionula Sherry og Løvland platinaplate for å ha solgt 100000 CD-plater i Sør-Korea. Også i andre asiatiske land har Secret Garden solgt mange tusen CD-plater.

Populært

- Her i Kina har vi solgt rundt 60000 CD-plater. Men i tillegg er det solgt en del piratkopier, legger han til.

Gruppa har hatt en svært hektisk høst. De kom direkte fra konserter i Barcelona, Torino og Milano i Europa til mottakelsen for kongeparet i Shanghai. Etter Sør-Korea reiser de hjem til Norge for å holde et par julekonserter - før det bærer østover til Kina igjen.

Innslaget med Secret Garden var svært populært blant de norske og kinesiske gjestene under mottakelsen. Både kong Harald og dronning Sonja koste seg til musikken.

Størst var nok likevel opplevelsen for dronningens kinesiske kvinnelige livvakt, Li, da hun ble fotografert sammen med sine norske idoler i Secret Garden.

Munch

Det var utenriksdepartementet som hadde bedt popgruppa om å spille ved mottakelsen i forbindelse med. Secret Garden satte også sitt preg på det nybygde Shanghai museum. Under åpningen av den største Munch-utstillingen i utlandet ble gruppas musikk benyttet som bakgrunnsmusikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!