Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mer rot rundt festivalstøtten

Rotet rundt Ultima-festivalen fortsetter. Norske Rockfestivaler stiller nå spørsmål ved habiliteten til Rikskonsertene ved behandling av årets festivalstøtte. Kritikken skyldes de nære forbindelsene mellom Rikskonsertene og festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rikskonsertene var en av initiativtakerne til festivalen, og ifølge Brønnøysundregistrene er den fremdeles representert i Ultima-styret. Daglig leder av Rikskonsertene, Einar Solbu, står oppført som nestleder av Ultimafestivalen i foretakregistret i Brønnøysund.

- Vi har et styrevedtak fra desember 1997 på at vi trakk oss ut av Ultimafestivalen, for å unngå uheldige roller, sier informasjonssjef Astrid Holen i Rikskonsertene.

Mer rot

Einar Solbu opplyser overfor Dagbladet at han gikk ut av styret allerede i 1996, men det er ikke registrert i Brønnøysund.

Daglig leder Howard Gamble i Ultima hevder at han har informert foretaksregistret om nytt styre, men det benektes i Brønnøysund.

Dermed avdekkes enda mer rot i forbindeles med Ultima. I går kunne Dagbladet fortelle at festivalen bryter loven ved ikke å være registrert i fylkesmannsregisteret, slik det kreves av stiftelser.

Rockfestivalene anker nå årets festivaltildeling til Kulturdepartementet. Talsmann Jørgen Roll hevder at Rikskonsertene bryter tildelingsvedtektene og er inhabile i forhold til Ultima.

- I føringene fra departementet bes Rikskonsertene om ikke å avvike fra fjorårets tildeling. Hva gjør de: nuller Skjærgårdsgospel med 300000 kroner og øker Ultimas bevilgning med 800000 til 2,5 millioner kroner, sier Roll.
Astrid Holen avviser kritikken, og mener at Rikskonsertene holder seg til føringene.

Mot magefølelsen

Ekspedisjonssjef Sigve Gramstad i Kulturdepartementet vil nå be Rikskonsertene om en redegjørelse i saken om festivalstøtten, der flere uheldige forhold er blitt avdekket. Rikskonsertenes fordelingsutvalg var aldri fulltallig, fordi rockens representant ble sykemeldt. Utvalget hadde seks- åtte møter, men vararepresentantene møtte aldri.

- Det beklager vi, sier Astrid Holen.

Professor i offentlig rett, Eivind Smith, sier følgende om dette:

- Hvis fraværet strekker seg over tid, strider det mot praksis av hvordan varamannsordningen bør og skal fungere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!