Mer rutine og større kulhetsfaktor

John Olav Nilsen vet å sjarmere Øyadamene.

HAR VOKST MED OPPGAVEN: Gjengen til John Olav Nilsen har hatt et travelt år siden sist de besøkte Øyafestivalen. Det viser igjen. Foto: Anders Grønneberg
HAR VOKST MED OPPGAVEN: Gjengen til John Olav Nilsen har hatt et travelt år siden sist de besøkte Øyafestivalen. Det viser igjen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

|||KONSERT: Sist gang John Olav Nilsen & gjengen spilte på Øya, var de fremdeles en snakkis som måtte ta til takke med en av de mindre scenene. I dag er virkeligheten en annen. Allerede før John Olav & co entrer Engas storstue, er ungpikene på første rad i ferd med å skrike seg stemmeløse.

Og det er tydelig at den sjømannstatoverte bergenspoeten har hatt et travelt år. Det er et langt mer rutinert band som møter Øya-publikumet i runde to, noe som på sin side kanskje er med på å tygge bort noe av den intense sårbarheten som preget de tidlige konsertene. Det betyr ikke at John Olav har mistet grepet, det tar bare litt tid før forestillingen går seg varm.

Han har fremdeles en lakonisk kulhet som er umulig å jukse seg til, og som han selv så treffende selv sier det før «Hull i himmelen» sparkes i gang, «no klikkar det» og derfra og ut spiser folket kirsebær fra hånden hans.