Mer scientologi-bråk for Cruise

Nå krangler han med eksen, Nicole Kidman, om barneoppdragelsen.

(Dagbladet.no): Hollywood-stjernen Tom Cruise har den siste tiden fått mye pepper i pressen. Alle har fått med seg Toms oppførslen hos Oprah Winfrey, da han oppførte seg som en nyforelsket 13-åringen. Nå er han ute i hardt vær igjen. Denne gangen fordi han fronter det noen kaller en kjendis-tro. Nemlig scientologi.

- Det er greit at kjendiser fronter sin tro. Bare se på hva Madonna gjør med kabbala, hva Richard Gere gjør med buddhismen og hva Muhammed Ali gjør med islam. Problemet med scientologi-kirken er hvordan kjendiser, som Tom Cruise, fronter troen og gjør den til en Los Angeles-basert og hypet tro, skriver nyhetsbyrået AP.

Psykologi og tro

Det var hos TV-verten Matt Lauer at Tom Cruise kritiserte Brooke Shields for å ha brukt anti-depressive piller. Som medlem av scientologi-kirken er Cruise imot pillebruk.

Da Lauer hevdet at han kjente mennesker som hadde hatt nytte av antidepressiva, anklaget filmstjernen Lauer for ikke å kjenne psykiatriens historie.

- Men det gjør jeg, hevdet Cruise selvsikkert.

Scientologien og psykologien tilbyr svært forskjellige forklaringer på mentale problemer og forskjellige teknikker på hvordan man skal kunne hanskes med slike problemer.

The American Psychiatric Associations president gikk i forrige uke ut i media etter Cruises kritisering og hevdet at stjernen avskrekket mennesker med mentale problemer fra å få den hjelpen de trenger. Organisasjonen hevdet at forskning og gode resultater beviser at psykiatrisk behandling hjelper.

Barna innblandet

Også med ekskone Nicole Kidman er Cruise ute i hardt vær. De krangler om tro og hvordan de skal oppdra deres to barn, Connor og Isabella, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Parets 12 år gamle datter har akkurat avlsuttet et grunnkurs i scientologi. Kidman, som er katolikk, skal ha lite til overs for at parets barn, som bor hos Cruise i Beverly Hills, skal bli innblandet i troen som deres far så kjært fronter.

Uenigheter om tro skal også ha vært en av grunnene til at paret skilte lag.

Sinnataggen: Det var under det amerikanske tv-programmet The Today Show at Cruise ble sinna på programleder Matt Lauer.
Nyforelsket Tom Cruise og hans unge kjæreste, Katie Holmes, er uten tvil det mest omtalte paret i Hollywood de siste ukene.