Mer sjokolade

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VÅR KRONIKK

mandag 23. august om «Sjokolade og barnearbeid» frembrakte en serie motinnlegg. Innvendingene kan deles i tre. Den første gjelder omfanget av barnearbeid i kakaoproduksjonen. Både forfatter Simen Sætre og representanter for Fremtiden i Våre Hender og Initiativ for Etisk Handel er opprørte over at vi hevder at den mest sårbare gruppen av barn involvert i kakaoproduksjonen i Elfenbenskysten er relativt liten. For det andre er representanter for de to overnevnte organisasjonene rystet over at vi kontekstualiserer fenomenet barnearbeid istedenfor kun å fordømme det. Den siste delen av kritikken går på at vi ikke tar problemstillinger knyttet til et mer rettferdig internasjonalt handelssystem alvorlig nok.

LA OSS FØRST

slå fast: Vi er selvsagt ikke tilhengere av barnearbeid. Vi ønsker at alle barn, uansett hvor de vokser opp i verden, skal kunne ha en trygg oppvekst og tilfredsstillende skolegang. I en ideell verden jobber ikke barna, men i den virkelige verden er situasjonen annerledes. Vårt anliggende er å prøve å forstå hvordan barn faktisk har det. Vi hevder at i Elfenbenskysten   er   det omlag 12 000 barn, eller omtrent 0,3% av barna, som utgjør den mest sårbare gruppen innen kakaoproduksjonen. Disse barna går ikke på skole og har ingen familierelasjon til kakaobonden. Dette er i våre øyne en relativt liten gruppe som lett kan identifiseres, og derfor er det også overkommelig å sette inn tiltak spesielt rettet mot disse. Hvis man virkelig ønsker å gjøre noe med barns levekår i Vest Afrika er det her man bør starte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer