Mer skotsk hygge

De kunne vært Travis, men lot være.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Belle And Sebastian skulle vært det Travis er nå. Da album som «If You're Feeling Sinister» og «The Boy With The Arab Strap» traff en hel studentgenerasjon midt i hjertet og huet på siste halvdel av 90-tallet, vegret bandet seg for å gjøre intervjuer og konserter, og mistet sitt momentum et sted på veien.

I går kom de altså omsider til Norge for aller første gang, men på et tidspunkt hvor bandet ikke lenger lager gode plater. De er plutselig først og fremst en leverandør av nostalgi.

Og det ble en hyggelig, og faktisk overraskende utadvendt kveld fra en Smiths-trøyekledd Stuart Murdoch og hans ti bandkumpaner. I den kjølige skumringen varmet det å få høre godlåter fra de klassiske albumene - ikke minst «Dylan In The Movies» . Lyden var tidvis altfor lav og vinden altfor sterk til å bære Glasgow-gjengens semiakustiske, molefonkne «Beach-Boys-i-gråvær»-indiepop helt utover et publikum hvis majoritet i stor grad besto av streitinger som nok så på Belle And Sebastian som trivelig pauseunderholdning mellom Kent og Morten Abel. De er bedre enn som så.