Anmeldelse: Love Renaissance Presents: «Home For The Holidays»

Mer skuffende enn seig svor

Nat King Cole ville snudd seg i grava om han hadde hørt denne.

INGEN JULEKLASSIKER: 6lack, en av R&B-ens mest interessante navn akkurat nå, fronter «Home For The Holidays». Men noen juleklassiker er det ikke, konstaterer vår anmelder. Foto: Bennett Raglin / Getty Images / AFP / NTB
INGEN JULEKLASSIKER: 6lack, en av R&B-ens mest interessante navn akkurat nå, fronter «Home For The Holidays». Men noen juleklassiker er det ikke, konstaterer vår anmelder. Foto: Bennett Raglin / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Love Renaissance Presents: «Home For The Holidays»

Diverse artister

R&B / rap / jul

Utgitt: 2020
Plateselskap: LVRN / Interscope Records

«Halvgode tolkninger.»
Se alle anmeldelser

JULEALBUM: I november 1993 ga Atlanta-baserte LaFace Records ut albumet «A Laface Family Christmas» med julelåter fra sin håpefulle artiststall. Kommende superstjerner som TLC, Usher og Outkast ringet høytida inn med hip hop-beats, rapping, og tekster om alt fra kjærlighet til hallik-forsamlinger. Et bevis på at julemusikk ikke behøver å være tradisjonelt.

Likhetstrekk

Den klassiske utgivelsens likhetstrekk med «Home For The Holidays», et nytt julealbum fra det like Atlanta-baserte labelet Love Renaissance, er åpenbare.

Frontet av to av R&B-ens mest interessante navn akkurat nå, 6lack og Summer Walker, burde det være lov å håpe på en ny juleklassiker. Dessverre er det bare å se langt etter noen ny «Player’s Ball». For som med de aller fleste moderne juleutgivelser har Love Renaissance glemt å spørre seg det viktigste spørsmålet av alle – bidrar dette albumet med noe annet enn halvgode tolkninger og låter som ingen kommer til å spille i jula.

Mer irriterende

Svaret forstår dere sikkert selv. Young Rog og Shelley FKA Dram (tidligere D.R.A.M.) klarer kunsten å gjøre Jose Felicianos allerede irriterende «Feliz Navidad» enda mer irriterende, mens OMB Bloodbath og Westside Boogie disker opp noe basic trap-rap som jeg ikke engang hadde latt min verste fiende få høre sammen med lukta av juleribbe og kongerøkelse.

Lysår unna

Summer Walkers «Santa Baby» er grei nok, men ikke i nærheten av magien hun har disket opp siden utgivelsen av nyklassikeren «Over It». Og selv om Eli Derby for så vidt gjør en fin figur med Donny Hathaways «This Christmas», er den likevel lysår unna Chris Browns fabelaktige versjon fra julefilmen med samme navn.

Avslutningsvis leverer Dram den siste spikeren i julekista med «The Christmas Song», en håpløs tolkning som ville fått Nat King Cole til å snu seg i grava.

Med store forventninger kommer gjerne store skuffelser, og denne utgivelsen skuffer dessverre mer enn seig ribbesvor og brente pepperkaker.

d

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer