Mer Slippers enn Cocktails fra Little Stevens jenter

Den ene balladen huskes best fra jentegruppas første album på fem år.

TAM GARAGEROCK: Cocktail Slippers er under Little Stevens vinger, og flakser alt for lite. Foto: Stephen Butkus
TAM GARAGEROCK: Cocktail Slippers er under Little Stevens vinger, og flakser alt for lite. Foto: Stephen Butkus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Jeg må innrømme at jeg aldri helt har skjønt Little Stevens voldsomme fascinasjon for de fem jentene i norske Cocktail Slippers, av den enkle grunn at de ikke har så veldig mye mer å by på enn at de låter veldig retro.

Det er åpenbart nok for Steven Van Zandt, som til og med har «lurt dem inn» i sin egen tv-serie, «Lilyhammer» - en dårlig skjult produktplassering som ikke kan være helt problemfri.

Først ute Cocktail Slippers var den første gruppa som fikk kontrakt på van Zandts plateselskap Wicked Cool Records. Forklaringen er sikkert at det er dårlig stelt med jentegrupper som spiller denne musikken i USA - i 2009, da han skrev kontrakt med Cocktail Slippers, og i 2014.

Og de kan sin garagerock, damene med tullenavnene Piper, Bella Donna, Rocket Queen, Aurora De Morales og Hope.

Men spesielt originalt er det altså ikke.

Formelbasert Bandet dyrker derimot klisjeen. Deres verden er enkel og uproblematisk, som tatt ut av en ungdomsserie på tv på 60-tallet. Her er det ikke snakk om å løse noen som helst problemer.

Det har lett for å bli sånn når det lages formelbasert pop som dette, der tekstene er like enkle som riffene. Det blir noe sjablongaktig over det.

«People Talk»

Cocktail Slippers

Plateselskap: Wicked Cool Records / Universal

Se alle anmeldelser

Harmoniene sitter greit, men Cocktail Slippers er blitt tammere og glattere siden mer heftige «Saint Valentine's Day Massacre» (2009).

«48 Hours (And We've Only Just Began)» er riktignok tøff i trynet - og albumets beste - men det er langt imellom cocktailbærene på resten av albumet.

Utypisk «Sleepless» er en fengende poplåt som kunne gjort seg i Grand Prix. De var med der i 2012.  Men at svært utypiske «Castles In The Sand» også er en av få låter som huskes, må være alarmerende for et band som i utgangspunktet skal rocke.

Men - de  skal ha honnør for at de også ønsker å klemme ut noen nye farger på paletten.

Og - det «verste» er at de fikser balladeformen perfekt.

Men det er altså den ene låten. At Cocktail Slippers dessuten stjeler åpningsriff fra «Her kommer Pelle Parafins Bøljeband» («Shame On Me»), «Ora Jáska Beana» («You Give Me») og Blues Brothers' versjon av «Everybody Needs Somebody To Love» («I'll Come Running») vitner om liten oppfinnsomhet.

Men «You Give Me» har i hvert fall guts. Det skal de ha.
Egen vri Likevel synes jeg et annet norsk jenteband, The Launderettes, lykkes bedre på denne banehalvdelen, først og fremst fordi de lager sin egen vri - med utgangspunkt i retrofascinasjonen.

Mer Slippers enn Cocktails fra Little Stevens jenter

De har mer baller, hvis det er lov å bruke det uttrykket.

Tygg litt på den, Little Steven.

PREMIERE: Steven Van Zandt og norske Cocktail Slippers på den røde løperen under førpremierefesten på  «Lilyhammer 2» i Oslo i oktober i fjor.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
PREMIERE: Steven Van Zandt og norske Cocktail Slippers på den røde løperen under førpremierefesten på «Lilyhammer 2» i Oslo i oktober i fjor. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer