<strong>OPERA:</strong> De nytilsatte kunstneriske lederne ved Operaen, Ingrid Lorentzen og Per Boye Hansen, får en økning på 20, 4 millioner kroner i forslag til statsbudsjett. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OPERA: De nytilsatte kunstneriske lederne ved Operaen, Ingrid Lorentzen og Per Boye Hansen, får en økning på 20, 4 millioner kroner i forslag til statsbudsjett. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Mer til Operaen

Regjeringa foreslår en samlet økning på 86 millioner kroner til scenekunst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette inkluderer opera, dans og Riksteatret. Den totale tildelinga til scenekunst i budsjettforslaget for 2012 er dermed på over 1,7 milliarder kroner.

De regionale teatrene får en økning på 24 millioner kroner. Størst er økningen for Agder Teater på 10,1 millioner kroner.

Til Den Norske Opera & Ballett foreslår Regjeringa en økning på 20,4 millioner kroner, inkludert midler til styrking av Nasjonalballetten med fem nye dansere fra andre halvår 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer