Mer til rock

Tilskuddet til rockefestivaler er økt med over hundre prosent i år. De får 1 280 000 kroner, mot 600 000 kroner i fjor. - Vi har fått litt penger, men rock er fremdeles underprioritert, sier Jørgen Roll, en av arrangørene av Norwegian Wood-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Klart at vi er glade for at vi fikk støtte og for at støtten er høyere enn i fjor. Men fordelingen er fremdeles svært skjev. Egentlig skal det være sjangerlikhet. Men jazz og klassisk stikker av med brorparten av pengene. Det er den samme skjevheten som alltid har vært der, sier Roll.

- Må ryddes

- Det må snarest mulig ryddes opp i hele tildelingen. Retningslinjene fra Kulturdepartementet og kulturkomiteen må følges. Det må settes ned et fagutvalg i Rikskonsertene for å se på tilskuddet, og Kulturdepartement og kulturkomiteen må slutte å fikle med tildelingen, for eksempel slik som med Olavsfestspillene i år.

Roll sier at han ikke er sikker på om festivalstøtten burde eksistere i det hele tatt.

- Men når den først finnes, bør fordelingen være rettferdig. Slik det er nå, får Molde Jazz Festival like mye som alle rockefestivalene til sammen. I år hadde vi håpet å få nok penger til å kunne ansette en person, og utvikle oss videre. Men vi må fremdeles drive etter hobbymetoden, påkveldstid. Tidligere leder for Rikskonsertenes fagutvalg, Erling Dahl jr., og resten av fagutvalget trakk seg etter at kulturkomiteen sørget for at Olavsfestdagene fikk tre av de 21 millionene som var øremerket landets musikkfestivaler. Dahl jr. mener at årets tilskudd er en seier for det avgåtte fagutvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer