<strong>MER TRØBBEL:</strong> Peter Jackson truer nå med å flytte innspillingen av «Hobbiten» ut av New Zealand. Foto: AFP PHOTO  DDP/TIMUR EMEK/SCANPIX
MER TRØBBEL: Peter Jackson truer nå med å flytte innspillingen av «Hobbiten» ut av New Zealand. Foto: AFP PHOTO DDP/TIMUR EMEK/SCANPIX Vis mer

Mer trøbbel for «Hobbiten»

Innspillingen kan flyttes til Øst-Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Filmskaper Peter Jackson varsler nå at den allerede problemutsatte filmatiseringen av Tolkiens «Hobbiten» kan møte nye skjær i sjøen.

Filmproduksjonen kan nå avsluttes på grunn av uoverenstemmelser med skuespillerforbund i Storbritannia, Canada, USA og Australia.

Flere skuespillerforbund har advart skuespillere mot å jobbe med filmen, og krangelen kan nå kan velte hele innspillingen - eller føre til at hele prosjektet flyttes til et østeuropeisk land, som Jackson nå truer med i et åpent brev, ifølge BBC.

Her skriver han at kravet fra forbundene om at ikke-organiserte skuespillere må organisere seg, bare er «grafsing etter makt» og «et forsøk fra den «australske plageånden» på å utøve innflytelse over New Zealands filmindustri.»

- Det føles som om vi har en stor aussie-fetter som sparker sand i øynene våre ... eller for å si det på en annen måte, opportunister som utnytter vår film for egen politisk vinning, skriver Jackson.

- Seriøst, om «Hobbiten» drar østover (til Øst-Europa, faktisk» - se fram mot en lang tørke for høybudsettsfilmer i dette landet, legger han til.

I brevet skriver han at de uorganiserte skuespillerne som deltar i filmen får dele en stor pott basert på filmens potensielle overskudd.

Etter at filmens opprinnelige regissør Guillermo del Toro nylig trakk seg fra prosjektet på grunn av lange utsettelser, ventes det at Jackson selv vil overta regirollen.

Denne offentliggjørelsen kommer neppe før filmselskapene New Line og MGM gir et økonomisk klarsignal for innspillingene av det todelte filmprosjektet - noe som ennå ikke har skjedd. Filmingen, som allerede skulle ha vært i gang, vil derfor ikke påbegynnes før tidligst neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer