Foreløpig alene: Slash er så langt den eneste artisten som er bekreftet til Quartfestivalen. Nå sliter festivalen med sponsorstøtte.
Foreløpig alene: Slash er så langt den eneste artisten som er bekreftet til Quartfestivalen. Nå sliter festivalen med sponsorstøtte.Vis mer

Mer trøbbel for Quart

Næringslivet stiller ikke opp

(Dagbladet.no)
Problemene fortsetter for Quartfestivalen, og nå svikter også næringslivet i Kristiansand.

Skuffelsene har vært mange for Quart-sjef Arild Buli i år. Først gikk ryktene om at Guns N' Roses skulle spille festivalen, så fikk de Slash som tydeligvis ikke levde opp til forventningene. Og i forrige uke kunne Dagbladet melde om full forvirring om prisene på Quart-billettene.

Kritikerne er mange og skepsisen er stor til hva Buli og Quart vil komme opp med til neste års festival.

Dårlig oppmøte på sponsortreff
Festivalen har budsjettert med 10 millioner i offentlig støtte og like mye i sponsorstøtte. I går fridde Buli til næringslivet i Kristiansand, og heller ikke det ble noen stor suksess melder Fædrelandsvennen.

— Bulis utfordring handler om troverdighet, troverdighet og troverdighet. Er alle avtalene på plass, er de frivillige på plass, og hva er mediestrategien? Skal dette gå må vi bestemme oss NÅ for om vi tror på ham, sa Dag-Runar Pedersen i Agder Energi til avisa.

Møtet med næringslivet i Kristiansand var arrangert for å nå ut til sponsorer, men heller ikke det ga resultater. Leder av Markedsføringsforeningen, Anne Danielsen, uttrykte ifølge Fædrelandsvennen sin misnøye over dårlig oppmøte fra næringslivet. Ingen av de største aktørene skal ha vært tilstede på sponsormøte til Buli.

Ikke helt som planlagt
— I denne byen er det ingen som rekker opp hånda hvis du spør om noen som vil investere 100.000 kroner og tjene 300.000. I stedet sitter de med hendene på ryggen og håper ingen legger merke til at de allerede tjener 500.000 på Quartfestivalen, sa Buli til Fædrelandsvennen.

Da festivalen annonserte bookingen av Slash skrev de på hjemmesiden sin at Slash skulle ha med seg «frontfigurer fra en rekke superband» når han åpner festivalen 30. juni neste år.

- Vi ventet at han skulle ha med seg et stort navn eller to, sa Buli til Dagbladet da det viste seg at Slash ikke kunne offentliggjøre hvem han skulle ha med seg til festivalen.