Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mer trøtte typer, takk

Og nå: Humor. For jammen dukket ikke Anne-Kat. Hærland opp igjen på NRK1 seint i går kveld, med premieren på andre runde av «Bla, bla, bla» - en såkalt dokumentarisk ukebladstudie i en halvtimes talkshowform. Det eneste avgjørende spørsmålet i slike sammenhenger er enkelt og nådeløst: Er dette morsomt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitt svar her ble ja, nesten hele veien.

Mitraljøsehumoristen Hærland bruker alle sine våpen - fra selvironi til ironisk frekkhet. Best treffer hun i sketsjene. Enten i rollen som dypt utringet stjerne i dokusåpeparodien «Bomstasjonen» eller i rollen som seg selv - hikstende midt i et tårevått fjortishav på A1-konsert - i postpubertalt forsøk på å gjenopplive Duran Duran-stemningen fra et fjernt åttitall.

Da hadde hun allerede delt balkongen på Grand Hotel med boyband-heltene, der horden av hylende jentefans på gateplanet fikk klar melding fra oven: «Jeg har klina med alle!».

Glenn-Rodney i båt

Og med Geir «Glenn-Rodney» Schau i stallen har Anne-Kat. sikret seg en prima makker. Når dette parets begredelige båttur på Lysakerfjorden kryssklippes med en solstrålende skildring av sjøen og båtlivets sommergleder, da funker det som best.

Verst blir det når en halvgod reklamesketsj tværes ut så langt de få poengene rekker. Da synes det at Anne-Kat. tjener på å omgi seg med flere biroller.

En annen ting er at Hærland snakker så fort at gjenglemte vokaler ligger i høye stabler når rulleteksten kommer. Klarer hun å bremse litt i svingene, oppdager de litt kveldssløve blant oss kanskje enda flere poenger.

Slitne helter

De som klarer å holde seg våkne til nærmere midnatt, kan også glede seg til onsdagskveldene utover. Christopher Nielsens slitne tegneseriehelter Odd og Geir har fått sitt eget show: «To trøtte typer TV-spessial» hadde premiere på NRK1 onsdag. Timinuttersepisodene med dataanimerte, tredimensjonale figurer skildrer livet som blandingsmisbrukere nådeløst og hjertevarmt - og rasende morsomt.

Først ble jeg lett distrahert av den noe eksperimentelle animasjonen, så ble jeg fullstendig revet med av treffende detaljer og dialoger. Dette er en perle på ekte narkodialekt, en dialekt så sterk at NRK pent ble nødt til å advare mot grov språkbruk før programmet.

- Detta blir liksom litt for mye for meg, detta. Liksom litt for mye noia-opplegg, sa Geir fra sin fillete sofa, midtveis i en krangel med kompisen Bønna.

For min del kan jeg knapt vente på å få mer av opplegget, i de 12 episodene som gjenstår.

Få med deg reprisen på NRK2 klokka 22.40 søndag kveld!