Mer ukeblabla

I kveld går siste «Bla, bla, bla» i denne runden, men Anne-Kat. Hærland er tilbake med nye ukebladvitser til høsten. Da kommer åtte nye programmer etter samme oppskrift. Også den noe innadvendte venninnen Bodil har sagt ja til å fortsette.

- Jeg er utrolig glad for at publikum er så begeistret. Dette er mitt konsept - min baby, sier en stolt Anne-Kat. Hærland.

I gjennomsnitt 550000 seere har fulgt programmet, og fanklubber i Portugal, Bosnia og Malmö laster ned snutter fra nettet. Det er fett, synes Anne-Kat. Også ukebladene har vært positive, og i kveldens sending skal «Bla, bla, bla» være med når Vi Menn fotograferer en av sine forsidepiker. - Vi måtte sjekke hvordan det egentlig foregår, forklarer hun.

Lei Villa Musa

NRK vil tulle mer med ukebladene, og Hærland er ikke bekymret for konkurrentene.

- Folk blir lei av alle disse adventureprogrammene. Det er kjedelig å se på folk som er på tv bare fordi de vil komme på tv, sukker hun.

- For eksempel dette Villa Musa , de driver jo bare og filmer rømte drapsmenn, ler hun høyt og lanserer sin egen variant, «Grevlingen»: Elleve mennesker, en pose nudler og et stearinlys, innesperret i en tunnel for å finne en grevling i taket. Og Knutsen og Ludvigsen skal selvsagt stå for musikken.

- La oss heller leke krig, slike programmer viser at vi har hatt det litt for godt litt for lenge, konkluderer hun.

Bodil tar hevn

I sommer skal det hope seg opp nye bunker med ukeblader på kontoret. Anne-Kat. har bestemt seg for å fortsette å abonnere, men trenger en pause i lesingen. Bladene er populære i NRK-huset, og selv synes hun at Se og Hør er kongen blant norske sladderblader. Men hun leser aldri Se og Hør hos tannlegen, da får hun ikke lest ferdig. Til høsten får Anne-Kat. Hærland hjelp av Askild Hagen og Jørgen Mehren som tekstforfattere. Hittil har hun skrevet alt selv og jobber femten timer i døgnet. Etter en ny runde som lagleder i «Nytt på Nytt», skal hun bruke sommeren til å sove og pønske ut nye løgner og vitser. Også hakkekyllingen Bodil kommer tilbake etter ferien.

- Kanskje renner begeret over for Bodil til slutt. Kanskje tar hun en grusom hevn i siste program, det har jeg ikke bestemt ennå, gliser Anne-Kat.

SKAL SOVE: Etter høstens nye runde med «Bla, bla, bla» skal Anne-Kat. Hærland sove mer.