Mercury Rev

1998s mest kritikerroste album kom fra de amerikanske outsiderne Mercury Rev. Etter å ha oppnådd hysteriske kritikker, men ubetydelig komersiell suksess gjennom hele 90-tallet, har albumet «Deserter's Songs» også fått platekjøperne til å åpne øynene for Mercury Rev.

Mercury Rev ble i begynnelsen av sin karriere beskrevet som en blanding av Pink Floyd og Dinosaur Jr, og ble utropt til å være et av bandene som skulle føre amerikansk alternativ musikk et steg videre fra Pixies, Sonic Youth og nevnte Dinosaur Jr. Den engelske radiolegenden John Peel skal ha uttalt om Mercury Rev at «i motsetning til andre band, er det ikke godt å si hva de har i platesamlingen sin».

Bandet, som kommer fra byen Buffalo i New York, har opplevd store utskiftninger i sitt mannskap siden debutalbumet «Yerself Is Steam» kom i 1991 _ av de seks i bandet er det bare to igjen fra originalbesetningen. Jonathan Donahue er fortsatt frontfigur og den som skriver de fleste sangene, mens den opprinnelige vokalisten David Baker fikk sparken etter «Boces». Gitaristen Sean «Grasshopper» Mackowiak har også vært med siden starten.

Mercury Rev holder nå til i selveste Woodstock. På «Deserter's Songs» får de hjelp av The Band-medlemmene Levon Helm (trommer) og Garth Hudson (saksofon), som også bor i den legendariske rockebyen.