Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film «Felix på ville veier»

Merkelig brutal barnefilm

Kinesisk Pixar-kopi som minner om at originalen er best.

«Felix på ville veier»

3 1 6

Animasjon

Regi:

Gary Wang

Skuespillere:

Christoffer Staib, Teodor Barsnes Simonsen, Sarah Mc Berge, Johannes Joner (norske stemmer)

Premieredato:

13. februar

Aldersgrense:

6 år.

Orginaltittel:

«Cats»

«En kopi av Pixar-filmene som minner om hvorfor originalene er så bra»
Se alle anmeldelser

FILM: «Felix på ville veier» føles som en kopi laget etter en moderat god hukommelse. Sånn rent handlingsmessig likner den nemlig på mange av de suksessrike animasjonsfilmene som har kommet de siste åra, særlig fra tårekanalklemmerne hos Pixar.

Vil ut

Også her er det snakk om foreldre og barn, atskillelse og gjenforening. Huskatten Bastian og sønnen Felix er huskatter i en liten byleilighet. Bastian er såre fornøyd med å være varm og velfødd, mens sønnen klorer på vindusruten og vil ut i verden, særlig fordi han tror at den forsvunne moren finnes der ute.

Men der ute finnes også en livsfarlig kunstner med et rimelig spesielt forhold til dyr og en armé av jegergrevlinger, og begge utgjør trusler som far og sønn må prøve å redde hverandre fra.

Brutal

Å se «Felix på ville veier» er nærmest som en påminnelse om hvor gode mange av de store animasjonsfilmene faktisk er. For i denne kinesiske satsingen er det som om historien hele tiden er litt off, litt i ubalanse.

For mye rart og for mange dyr er presset inn i halvannen time. Papegøyer, steinbukker og apekatter spretter inn og ut av scenene uten å bli tydelige eller viktige. Historien blir brått veldig brutal, for så å gå over i et annet stemningsleie. Det klippes brått og hardt ut av scener som ikke har rukket å feste seg. Til slutt kommer det uunngåelige punktet der du skjønner at det er meningen at du skal føle veldig mye for disse kjempende kattene, men at disse følelsene ikke har blitt gjødslet og vannet nok til at de har kunnet vokse fram.

De to hovedkattene er søte nok, men animasjonen gir særlig Bastian så tettsittende øyne at det går utover ekspressiviteten. Vakre farger Det fineste her er fargene, og stemningen som setter inn i de få, rolige scenene. Slik sett står «Felix på ville veier» i en god kinesisk tradisjon, etter filmskaperne derfra som har hatt en egen evne til å lage bilder med sterke, klare farger. «Felix på ville veier» foregår i en attraktiv verden, men klarer ikke få noe engasjerende til å skje i den.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling