Merkelig fra Sjeggestad

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASHOK-SAKEN: Tvangsreturen av 13 år gamle Ashok til Sri Lanka i fjor har utløst sterk kritikk. Til forsvar har direktør i Utlendingsnemnda Terje Sjeggestad flere ganger påstått at tvangsreturen var helt i tråd med vurderingene også til det humanitære nemndmedlemmet - dette til tross for at dette nemndmedlemmet ikke hadde stemt for retur, men tvert om for å innvilge opphold. I sitt innlegg 9. mai underbygger Sjeggestad denne merkelige påstanden med en ny merkelig påstand, nemlig at slik saken har utviklet seg etter returen har det gått helt slik også det humanitære nemndmedlemmet «egentlig» ønsket det. Nemndmedlemmene må ha krav på at deres deltagelse og vurderinger gjengis av nemnda på en presis og nøktern måte, ikke gjennom usikre tolkninger og taktiske utvalg. Sjeggestads ulike påstander baserer seg imidlertid på hans egen tolkning av bare deler av det humanitære nemndmedlemmets begrunnelse.

I SIN dissenterende begrunnelse viste nemndmedlemmet til de forholdene som medførte at han fant det riktig å stemme for innvilgelse, herunder «usikkerheten rundt muligheten til å lykkes med en retur», men også de humanitære hensynene i saken, nemlig at Ashok «har oppholdt seg i Norge i tre viktige år i førpuberteten». Ettersom Ashok ved retur ble møtt om ikke av moren, så i alle fall av «bestemor og barnevern», mener Sjeggestad at man kan «fastslå» at sluttresultatet ble slik også det humanitære nemndmedlemmet ønsket. Dette er imidlertid ikke mer enn Sjeggestads egen tolkning av den svært kortfattede fremstillingen av dette nemndmedlemmets dissenterende syn i vedtaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer