Merkevaren USA

Historiens største frigjøringsidé buntes sammen til en meningsløs øvelse i markedsføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET BEGYNTE som en spøk, men framstår nå som et relativt seriøst forslag: at U2s vokalist Bono kan bli utnevnt til leder for Verdensbanken. USAs finansminister John Snow sa nylig at rockestjernen Bono gjør mye godt for økonomien i utviklingslandene og tilføyde «Han er en jeg beundrer». Jobben vil nesten helt sikkert gå til en amerikansk borger, en som har enda dårligere kvalifikasjoner, som for eksempel Paul Wolfowitz. Men det er en grunn til at Bono er så beundret i Bush-administrasjonen at Det hvite hus faktisk kan komme til å velge en ire. Som frontfigur for et av verdens mest utholdende rockemerker, snakker Bono til republikanerne slik de liker å se seg selv; ikke som administratorer for en stadig mindre offentlig sektor de forakter, men som administrerende direktører for en mektig privat bedrift ved navn Amerika. «Merkevaren USA er i trøbbel - det er et problem for forretningsvirksomheten», advarte Bono under Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos i slutten av januar. Løsningen er «å framstille oss selv på en ny måte for en verden som er usikker på våre verdier».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer