Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Viasat og Canal Digital:

Merkevarer kan forsvinne

Når selskapene Canal Digital og Viasat Consumer slår seg sammen, kan de kjente merkevarene få et helt nytt navn.

KAN FORSVINNE: Dette navnet kan forsvinne helt dersom fusjonen mellom Telenor-eide Canal Digital og NENT Group-eide Viasat Consumer går igjennom. Foto: Foto: Bjørn Eirik Loftås
KAN FORSVINNE: Dette navnet kan forsvinne helt dersom fusjonen mellom Telenor-eide Canal Digital og NENT Group-eide Viasat Consumer går igjennom. Foto: Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

I oktober i fjor ble det klart at den Telenor-eide TV-distributøren Canal Digital og NENT Group-eide Viasat Consumer slår seg sammen.

Det nye selskapet vil få over 1,25 millioner kunder og en omsetning på 7 milliarder kroner, skrev NTB i fjor.

Dersom avtalen går igjennom, kan navnene «Viasat» og «Canal Digital» forsvinne.

Det sier kommunikasjonsdirektør Scott Engebrigtsen i Canal Digital til Dagbladet.

- Det er naturlig at det nye selskapet vil måtte henvende seg til begge kundegruppene, når den tid kommer. Om vi velger et av de eksisterende navnene, en kombinasjon av de to eller et helt nytt navn, det er for tidlig å si. Men det nye selskapet trenger selvfølgelig ett navn, sier han.

- Merkenavn kan forsvinne

Han understreker at fusjonen fortsatt er på planleggingsstadiet, og er avhengig av godkjenning fra EU-kommisjonen.

VARSLER MULIGE ENDRINGER: Kommunikasjonsdirektør Scott Engebrigtsen i Canal Digital sier merkevarenavnene «Viasat» og «Canal Digital» potensielt kan forsvinne. Foto: Telenor.
VARSLER MULIGE ENDRINGER: Kommunikasjonsdirektør Scott Engebrigtsen i Canal Digital sier merkevarenavnene «Viasat» og «Canal Digital» potensielt kan forsvinne. Foto: Telenor. Vis mer

- Selskapene forsvinner i den formen de nå eksisterer i, og går inn i et nytt sammenslått selskap, som eies 50/50 av Telenor og NENT. Potensielt kan det bety at merkenavnene forsvinner, men det er ennå ikke besluttet.

Engebrigtsen sier at Telenor forventer at fusjonen blir godkjent, og at transaksjonene fullbyrdes i løpet av første halvår 2020. Inntil videre er selskapene fortsatt konkurrenter, sier han.

- Hva som skjer med navnet er et naturlig diskusjonsemne, både internt og eksternt. I en slik prosess ser man alltid på de eksisterende merkevarene. Det er ikke besluttet at de forsvinner. Det er heller ikke besluttet hva det nye navnet eventuelt blir, eller når vi eventuelt har et nytt navn klart.

- For tidlig å si

Bjørn Ivar Moen blir administrerende direktør i det nye selskapet. Han er i dag CEO i Canal Digital og Telenor Broadcast. Det skrev NTB i fjor.

Kommunikasjonssjef Tobias Gyhlénius presiserer at strømmetjenester som Viaplay og Viafree ikke er omfattet av i Viasat Consumer, og derfor ikke inngår i samarbeidet med Telenor. Det gjør heller ikke NENT Groups reklamefinansierte kanaler, som TV3, TV6 og Viasat 4.

Viasat Consumer består av sportskanalene Viasat UltraHD, Viasat Golf og fire Viasport-kanaler, fem Viasat Film-kanaler, samt kanaler fra partnere som TV 2, Discovery og NRK.

- Det er for tidlig å si noe om hvilket navn eller varemerket som vårt felleseide selskap med Telenor kommer til å ha – om det blir et av de varemerkene vi jobber under i dag, en kombinasjon av de to, eller et nytt navn, skriver han i en e-post til Dagbladet.

- Kan en eventuell endring i varemerket få konsekvenser for navnene på kanalene? Kan Viasat-merkevaren forsvinne helt fra norske TV-skjermer?

- Det er for tidlig å si noe om hvordan vi kommer til å jobbe videre med navn på selskapet og kanalene, men dette kommer vi tilbake til så snart det er klart.