Mest for øret

«Kammermagi» dokumenterer vakker musikk, men er ikke mye til film.

INTIMT: Leif Ove Andsnes og blåsere spiller Mozarts kvintett i «Kammermagi».
INTIMT: Leif Ove Andsnes og blåsere spiller Mozarts kvintett i «Kammermagi». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Jeg tror det kan bli laget en spennende film om Risør Kammermusikkfest. Enn så lenge får blodfansen nøye seg med «Kammermagi», som strengt tatt ikke er en film, men konsertopptak ispedd korte intervjuer. En middels TV-film, straight outta «Hovedscenen» på NRK2.

Bildet er i HD og lyden surround, så hvis du ønsker å se og høre kjente musikere som Leif Ove Andsnes, Henning Kraggerud og Christof Richter i god kvalitet på kino, er «Kammermagi» verdt pengene.

Intimt i kirka Samtidig, når man først lager en film om en kjær og verdensberømt festival i en pittoresk sørlandsby, må det være lov å forvente noe mer spenstig enn når NRK filmer Sølvguttene på julaften.

Jeg kan forstå at det faller seg naturlig å bli noe konservativ i den filmatiske tankegangen når yngstemann på notestativet passerte middagshøyden før lydfilmen kom (Schönberg). Men hva med å låne et øre til festivalstifter Lars Anders Tomter, som i en av intervjusnuttene snakker om hvordan Risørs størrelse setter rammer for hvordan festivalen arrangeres og i hvilken grad den kan ekspandere. Dette er en årlig begivenhet der musikere og sangere oppholder seg i Risør hele uka og setter preg på byen, men i «Kammermagi» er det bare så vidt kamera våger seg ut av Risør kirke. Den forsiktige filmingen i kirka gir et visst inntrykk av den intime atmosfæren, men vi ser lite til publikum, annet enn som hoder ute av fokus bak musikerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer