Mest journalister som har vært redde

Og noen historier ble for drøye for Quart-boka.

(Dagbladet.no): En lettere nervøs Pål Hetland møtte i dag pressen i anledning bokutgivelsen «Quart - Den usminkede historien om Norges viktigste festival».

Allerede har de mest kontroversielle påstandene i boka prydet avisforsidene. Ifølge Hetland har både dop florert med festivalledelsens godkjennelse, og et eget kapittel som er tilegnet Mette-Marit og Haakon.

Store investeringer

- Sex, dop og rock\'n\'roll er en treenighet som har fungert godt siden sekstitallet. Når vi arrangerer en festival som ligger i utkanten av verden, med artister som tilbringer 200 dager på veien i året, er det viktig at de føler seg velkomne, sa Hetland, og la ikke skjul på at festivalen sidestilte en god seng og dop, alt etter artistenes behov.

Det var derfor ikke bare vakker sørlandsnatur og norske jenter som gjorde at flere artister ytret ønske om å komme tilbake til Quart:

- Når vi har investert millioner av kroner i artistene, er det å gjøre Quart til en positiv opplevelse for dem. Dermed kan de reise tilbake til plateselskapet med gode ord, og dermed gjøre Quart til en attraktiv festival å delta på, sa Hetland videre.

- Tjente aldri penger

Han understreker at det aldri ble distribuert narkotika på deres initativ, men at det alltid var etter artistenes ønske.

Mest journalister som har vært redde

- Og bare for å understreke en ting, så tjente vi aldri penger på det, sier Hetland, og forteller om den gangen han ga bort hasj for 200 kroner til reggae-legenden Lee Scratch Perry.

- Han spurte om hasjen var gratis, eller om han måtte betale for den ... men jeg fikk en signert skive, da. [...]  Det er jo ikke sånn at jeg kunne gå til kassereren på Quart og spørre om å få pengene refundert, sa Hetland.

Utelatt mye

Under skriveprosessen har Hetland måttet ta stilling til en rekke episoder - og ikke alle har kommet med i boka.

- Det er et av privilegiene når du skriver bok, at du selv kan bestemme hva som skal være med. I prosessen har jeg boblet over av episoder og hendelser, og den kunne sikkert blitt tre-fire ganger så stor om jeg skulle hatt med alt. Men da hadde mange lesere fått hetta. Mange av historiene er enten for drøye, eller for kjedelige.


- Er du underveis blitt kontaktet av mange som er redde for hva som skal komme fram i boka?

- Ja, men det er stort sett kolleger av dere, så det skal jeg ikke gå mer inn på, sier Hetland.

- Ingen formell kontakt

Selv om Hetland for det meste har unngått å navngi og dermed utlevere folk i boka, har det vakt oppsikt at kronprinsparet er viet et helt kapittel - med tildels avslørende detaljer.

- Det har ikke vært noe formell kontakt mellom oss og Slottet ... hehe, jeg liker den setningen, sier Hetland på spørsmål om Slottet har vært konferert underveis.

- Dessuten spør man ikke Slottet om sånt.