Mest opptatt av Rita

«Lime» fikk hard medfart i avisanmeldelsene i går, men i målgruppa er ikke dommen like nådeløs.

Dagbladet spurte fem tilfeldige publikummere etter den aller første visningen av filmen på Eldorado i Oslo i går. Er de middelaldrende filmanmelderne helt på jordet?

- Nei da, filmen var dårlig. Jeg kom bare for å se Rita, jeg, innrømmer en lattermild Jonas Teie (15).

Han og kompisen Christoffer Noreng (15) hadde tatt turen fra Sørum til Eldorado i Oslo og gårsdagens «Lime»-premiere utelukkende av én grunn. Og hun heter Rita Kvist, og opptrer en god del uten klær i filmen. Likevel holdt det ikke mer enn til en treer på terningen hos de to kompisene.

Drittungefilm

- Vi var fornøyd med det vi så! Det vi så av henne . Resten var ikke så bra, nei. Det er en drittungefilm, men det er det kanskje litt stygt å si? undres Jonas.

- Fjortisfilm. Passer bedre som tv-serie, melder Christoffer, som syntes det ble litt kjedelig i lengden.

- Mye kjedelig prating. Men Rita var fin... Vi hadde telefonnummeret hennes en gang. Nå har hun fått hemmelig nummer, men ring oss, Rita! Vi tar deg med på date, lokker guttene, som alvorlig vurderer å flytte etter Rita til Bergen. Og det er ikke på grunn av været.

Flink skuespiller

Jentene i Dagbladets unge anmelderpanel er langt mer positive til «Lime».

- Den var da ganske bra! Men den passer nok best for ungdom, og de som skrev kritikken i avisene, er vel litt eldre, antyder Kaja Pauck Øglund (13) forsiktig. Hun er villig til å gi en firer, og roser samtidig hovedrolleinnehaveren for en god prestasjon.

- Kul handling, og jeg er uenig i kritikernes slakt. Rita var flink, sier Sara Hornseth (13) og trekker fram fireren.

Den mest positive «Lime»-anmeldelsen er det Ingrid Nordset (13) som presterer. Hun trekker fram femmeren.

- Det var en veldig bra handling. Filmen passer bra for ungdom. Jeg skjønner ikke helt hvordan filmkritikerne kunne slakte den så veldig. Og ja, Rita var flink, men det var flere gode skuespillere i filmen.

«Love, love, love»!

- Hva tror dere er årsaken til at jenter og gutter har så vidt forskjellig mening om filmen? Alt fra «drittfilm» til «veldig fin» har dere vært innom.

- Dette er mest en jentefilm. Det handler jo om kjærlighet og sånn, og det har de ikke peiling på, sier jentene og ser halvt anklagende på gutta.

- Håh! Har ikke vi?! Vi har peiling på kjærlighet. Begge to, skryter gutteduoen fra Sørum, og setter av gårde i retning tog-avgang til Sørumsand.

ENIGE OG UENIGE: Jentene var langt mer positive til "Lime" enn guttene da vi målte reaksjonene i målgruppa etter premieren i går. Og flere av dem mente at filmkritikerne absolutt var inne på noe da filmen ble slaktet. Fra venstre: Christoffer Noreng (15), Jonas Teie (15), Ingrid Norset (13), Kaja Pauck Øglund (13) og Sara Hornseth (13).Foto: ARNE V. HOEM