Mest på TV

NRK satser hardt på aktualitetsprogrammet «Nyhetsblikk». Så hardt at «Mamarazzi»-Nina og «Dagsnytt 18»-Erik blir høstens mest profilerte TV-fjes.

72 direktesendinger på NRK2 og like mange repriser etter Kveldsnytt på hovedkanalen før jul. Men selv seks timer på skjermen hver eneste uke skremmer ikke vannet av rappkjeftede radioreportere.

- Vi har en stor gjeng av flinke folk rundt oss. Og det er jo ikke så farlig å kikke i feil kamera, sier Nina Stensrud Martin og Erik Aasheim.

Radarparet ble valgt ut etter en omfattende audition.

Fant tonen

- Det ble lagt vekt på energien og engasjementet vårt. Og at vi er så ekstremt forskjellige at vi passer sammen. Når vi skal være to programledere, må kjemien stemme, mener Nina Stensrud Martin.

Erik Aasheim er overrasket over friheten de har fått.

- Prosjektledelsen har ikke prøvd å forme oss. Jeg får lov til å fekte med armene som jeg gjorde i «Ukeslutt»- og «Dagsnytt 18»-studioet. Og vi får selv velge hvordan vi går kledd. I hvert fall nesten, smiler Aasheim.

Turids baby

PROGRAMLEDERENE: Erik Aasheim (34) og Nina Stensrud Martin (28) skal fronte «Nyhetsblikk», som har premiere mandag kveld.Foto: KNUT BRY
PROGRAMLEDERENE: Erik Aasheim (34) og Nina Stensrud Martin (28) skal fronte «Nyhetsblikk», som har premiere mandag kveld.Foto: KNUT BRY Vis mer

Nye «Nyhetsblikk» er kultursjef Turid Birkelands første baby etter at hun tiltrådte i NRK.

- Ja, jeg har vært sterkt involvert. Men «Nyhetsblikk» har en sterk og selvstendig redaksjon, som skal ha æren for sluttresultatet, fastslår Birkeland.

Hun var selv med på å plukke ut programlederne.

- Jeg er veldig glad for at Nina og Erik tok utfordringen. Med sin energi vil de bringe «Nyhetsblikk» i riktig retning, håper NRKs kultursjef.

Ti i felten

Redaksjonen teller nitten personer. Ti av dem er utegående TV-reportere som skal levere innslag til «Nyhetsblikk»: reportasjer om kultur, medier, økonomi og utenriks.

- Vi er mer opptatt av hvorfor noe skjer enn at det skjer, forklarer Nina Stens-rud Martin.

Nyhetsblikk skal på lufta kl. 19.59 de fire første kveldene hver uke.

- Det blir spesialinnslag med musikk på mandager og film på torsdager, opplyser Erik Aasheim.

Svigermødrene

Som aller helst kunne tenke seg et par vordende svigermødre i studio, hvis han kunne velge på øverste hylle:

- Det kunne blitt et morsomt møte mellom mora til Haakon og mora til Mette-Marit, mener Erik Aasheim.

- Jeg håper mer på en studiodebatt mellom A-gjengen og B-gjengen. Hvis ikke det går, må vi spørre Kjell Opseth hva han kunne fått utrettet som kulturminister, sier Nina Stensrud Martin.

PROGRAMLEDERENE: Erik Aasheim (34) og Nina Stensrud Martin (28) skal fronte «Nyhetsblikk», som har premiere mandag kveld.Foto: KNUT BRY