«House of the Dragon» på HBO Max

Mest sette noensinne

Søndag hadde «House of the Dragon» premiere på HBO Max. Under et døgn seinere har serien allerede slått alle rekorder for HBO.

SERIE: Den nye traileren til den kommende serien «House of the Dragon» skaper stor entusiasme blant fansen. Video: HBO Max Vis mer
Publisert

«House of the Dragon» har fått enormt med oppmerksomhet den siste tida. Serien, som er forløperen til den enorme suksessen «Game of Thrones», har nå slått rekorder for HBO, skriver amerikanske NPR.

Det tok under et døgn.

Siden premieren søndag har 9,99 millioner seere fått med seg første episode av serien. Det gjør dermed serien til den mest sette premieren på HBO i selskapets historie. Tallene gjelder både lineære seere og seere på strømmetjenesten HBO Max, ifølge NPR.

Til sammenlikning hadde premieren av Game of Thrones i 2011 seertall på 4,2 millioner, ifølge Variety.

«House of the Dragon»-feber

Det er heller ikke bare på HBO serien har blitt en suksess. På Google fikk den mer enn to millioner søk i løpet av søndagen.

- Det var fantastisk å se millioner av «Game of Thrones»-fans returnere med oss til Westeros i går kveld, sier sjef for innhold på HBO, Casey Blows, og fortsetter:

- «House of the Dragon» har en fantastisk og talentfull rollebesetning og medarbeidere som gikk inn med hjerte og sjel i produksjonen. Vi er ekstatiske med seernes positive respons, sier Blows.

En video fra New York fra søndag kveld viser kanskje også hvor spente seerne har vært på å se «House of the Dragon». Videoen, som har gått viralt på TikTok viser nærmest samtlige i et leilighetskompleks se på serien.

- Pusher grensene

Selv om serier drar enormt med seere trenger ikke det nødvendigvis å være ensbetydende med at serien er bra. Men seerne ser imidlertid ut til å være svært begeistret over «House of the Dragon». På filmdatabasen IMDb har serien allerede fått ni av ti stjerner.

Publikum ser altså ut til å være svært begeistret for «House of the Dragon», mens hos anmelderne er det mer delt.

En av dem som gir serien skryt er anmelder i The Guardian, Rebecca Nicholson. Hun ender med å gi serien fire av fem stjerner.

- «House of the Dragon» er fantastisk, overdådig tv, cinematisk og stor. Den pusher grensene for hva tv kan gjøre, skriver Nicholson.

Hun er likevel kritisk på et punkt.

- Den er bare litt mindre morsom enn sin forgjenger, skriver Nicholson.

Serien begeistrer også BBCs anmelder Stephen Kelly. Han kaller forløperen mørkere og mer sofistikert enn Game of Thrones. Han gir også serien fire av fem stjerner.

- Dette er en mørkere, mer høytidelig, mer sofistikert verk - et verk som mangler den brede tilgjengeligheten som Game of Thrones hadde, eller deres levende og fargefulle karakterer, skriver Kelly.

- Vil ikke tenne opp ilden

Anmelder i Rolling Stone, Alan Sepinwall, er imidlertid langt fra begeistret.

- Den høyt forventede forløperen kommer med alle intriger i palasset som sin oppfølgerserie, men ikke noe av intelligensen eller energien, skriver Sepinwall.

- Uansett hvor mange CGI-drager den har å tilby, vil ikke den nye serien tenne opp igjen ilden i hjertene til seere som elsket «Game of Thrones» på et tidspunkt, ikke for verden, men for menneskene i den, skriver Sepinwall.

Blant norske anmeldere møter serien også splittelse. Aftenpostens anmelder Asbjørn Slettemark gir terningkast seks, og kaller serien for en «mørk og briljant» forløper til «Game of Thrones».

Han gir spesielt skryt til skuespillerne og karakterene i serien. Blant annet forholdet mellom Rhaenyra og faren Viserys.

- Deres ordknappe møter tegner en dypt bilde av et mislykket far-datter-forhold, skriver Slettemark.

NB! SPOILERE: Spesielt én scene fra den nest siste episoden av «Game of Thrones», får fansen til å reagere kraftig. Tronetid-panelet argumenterer for at dette likevel var et riktig valg av serieskaperne. Vis mer

- Sidrumpa og usexy

Anmelder i Dagbladet, Christopher Pahle er ikke begeistret, og kaller «House of the Dragon» for «sidrumpa og usexy». Han ender på terningkast tre.

- Helt fraværende er forgjengerens kompromissløse finter, snåle skruballer og sexy selvtillit som gjorde at vi som seer aldri kunne slappe av, og kjente på like mengder avsky og pirrende tiltrekning, skriver Pahle.

Han mener også House of the Dragon er dundrende trygghetssøkende i både form og innhold.

- Hvor ble det av selvtilliten til å bevege seg litt utenfor komfortsonen? Dere har føkkings drager i arsenalet deres, for pokker, tordner Pahle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer