Mest vold på TV 3

TV3 er for andre året på rad den klare voldsvinneren blant norske tv-kanaler. En ny undersøkelse viser at kanalen har en særlig evne til å sende vold på barnevennlige tider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er skuffende av TV3, uttaler Ann-Karin Bleivik i Kristelig Kringkastingslag (KKL).

TV3 ble suveren vinner på KKLs voldsstatistikk for 1997, og kanalsjef Kalle Lisberg lovte bot og bedring. De nye tallene viser at lite er blitt bedre.

Stadige overtramp

KKL har fulgt samtlige kanaler med argusøyne over til sammen tre uker i vår og i høst. TV3 utmerker seg med stadige overtramp. Borte er egenreklamen på tidlig kveldstid for voldsfilmer som skal sendes til voksentid. Nå kommer overtrampene i form av actionserier i beste barne-tv-tid.

Av totalt 21 overtramp i perioden, står TV3 alene for 11. KKLs definisjon på overtramp er voldsinnslag før klokka ni på kvelden.

Ved 17-tida, en tid på døgnet da mange hjemkomne skolebarn ser på tv, har TV3 for vane å sende amerikanske actionserier som «Magnum» og «T.J. Hooker». Begge seriene er rike på voldsscener.

Løper fra ansvaret

- Å sende voldsaction på et slikt tidspunkt er veldig dårlig gjort i forhold til barn som sitter alene hjemme og ser på tv. Vi kan ikke akseptere at redaktørene løper fra ansvaret sitt, uttaler Bleivik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer