Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mesterkokk kjøpte vin for 3,5 millioner kroner - så angret han

Retten slår fast at vinkjøpet ikke kan heves.

TAPTE: Mesterkokk Geir Skeie får ikke heve kjøpet av 211 årgangsviner ril en pris av 3,5 millioner. Bildet er tatt i 2008. 
Foto: Erling Hægeland
TAPTE: Mesterkokk Geir Skeie får ikke heve kjøpet av 211 årgangsviner ril en pris av 3,5 millioner. Bildet er tatt i 2008. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Vinhandelen mellom selskapet Vinhav Geir Skeie AS og vinsamleren Olav Lomsdalen havnet i Nedre Romerike tingrett i desember.

Den enstemmige dommen må smake som sur eddik for gourmetkokken.

I domsslutningen får den kjente kokken Geir Skeie «bare» reduksjon på 475 000 kroner, men må i tillegg betale Lomsdalen 133 500 kroner for vin han har mottatt, men ikke gjort opp for.

211 årgangsviner Vinsamleren hjalp mesterkokk Skeie og partneren Svein Sandvik å bygge opp en vinkjeller knyttet til en ny restaurant. I tillegg solgte Lomsdalen 211 årgangsviner til Vinhav privat i 2009.

Det skal våre snakk om dyre viner fra Bordeaux-og Burgund - viner han mente hadde oksidert.

Skeie og partneren Svein Sandvik mente også at Lomsdalen hadde utnyttet deres manglende erfaring med gamle viner, skriver Dagens Næringsliv. De ønsket å heve kjøpet.

Reklamerte for seint Tingretten slår i en dom på hele 36 sider fast at de ikke har funnet tegn til at Lomsdalen forsøkte å lure Geir Skeie og hans selskap Vinhav. De mener også at kjøperne reklamerte for sent, og de får dermed ikke hevet kjøpet.

Når Dagbladet snakker med Skeie fredag formiddag er det ennå ikke klart om de skal anke dommen.

- Jeg har ikke hatt tid til å se på det, jeg kom nettopp hjem fra ferie, sier han, og legger til at han hadde «ønsket et annet utfall». Gourmetkokk Geir Skeie og hans advokat Øystein Horneland skal nå ta stilling til en eventuell anke til lagmannsretten.

- Retten har oversett at Lomsdalen er en betalt og betrodd ekspert ansatt av oss til å foreta vinkjøp. Dette er eventuelt en grunn om vi anker, sier Skeie. 

- Opptrådte redelig - Vi ser positivt på at retten fant at Lomsdalen hadde best kunnskap om den vinen han solgte, noe som fører til at Skeie gis et prisavslag på 475 000.- for den vinen som var klart i dårlig stand. Men vi mener at hele partiet er usalgbart og at Vinhav Geir Skeie AS er stuck med hele partiet, sier advokat Øystein Horneland.

Advokat Pål Kvernaas som representerer Lomsdalen er langt på vei fornøyd med dommen:

- Olav Lomsdalen er glad for at retten mener at han har opptrådt redelig og ordentlig i denne saken - og at kjøpet av vin til 3,5 millioner kroner er gyldig. Nå skal vi studere dommen nærmere vedrørende den delen der retten har vurderte at det skal være visse mangler ved deler av vinpartiet. Dette mener Lomsdalen ikke medfører riktighet, sier advokat Kvernaas.

Prestisjekokk Skeie vant den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or i 2009 og Bocuse d'Or Europe 2008.

Han åpnet restauranten Brygga 11 i Sandefjord i 2010.

I 2013 vant Geir Skeie TV 2-programmet «Kokkenes kamp» etter å ha slått Tom Victor Gausdal i tre sausdueller.