Mesterlig debutroman

Til debutroman å være et lite mesterstykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Rammen om Hagabakkens debutbok er en hjemreise. Den fraskilte Ester bor på en annen kant av landet. Ved romanens start er hun på vei tilbake til sin hjemby Hamar.

Faren er alvorlig syk. Det er foranledningen til hjemreisen, og det blir snart klart for alle, også faren selv, at sykdommen ubønnhørlig vil ende med døden.

Dyptloddende

Esters voksne datter bor i Australia, hjemme venter faren og moren - og farbroren Johannes, en viktig aktør i det familiedrama som etter hvert blir avdekket. Esters tidligere mann, Birger, bor også fortsatt i hjembyen.

Dette er hovedpersonene i «Gjenopprettelse», som til debutroman å være er et lite mesterstykke. I sin tematikk er den gripende og dyptloddende, og språklig-stilistisk er den høyst tilfredsstillende. Alle som interesserer seg for nyere norsk litteratur, bør derfor kjenne sin besøkelsestid.

Egen stemme

Debutanten er ingen ungkalv (hun er født i 1952), men hun geberder seg som en fullbefaren mester. Hun har åpenbart syslet med litteratur før, både lest og skrevet mye. Det er som kjent ingen garanti for at man kan skape noe av verdi, men Hagabakken har det som skal til. Sine forbilder har hun åpenbart. Innledningsvis bringes et Virginia Woolf-sitat, og debutanten har da også lært av Woolf - uten at det blir sjenerende tydelig. Hagabakken har sin egen stemme, og den er vel verdt å lytte til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer