Mesterlig fra Russell

Tom Russell er en amerikansk klassiker. Med Calexico i ryggen har han laget en av sine beste plater.

Mesterlig fra Russell
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: Sjokk er kanskje er litt vel sterkt ord, men jeg ble definitivt en smule satt ut da jeg innså at nesten et kvart århundre har passert siden jeg første gang lånte øre til Tom Russell Band på Gamla i Oslo. Og siden den gang har Tom Russell blitt en permanent del av min musikalske bagasje. Jeg regner ham simpelthen som en av de aller største tekstforfatterne som noen gang har klemt labben rundt en gitarhals.

Vaskeekte mexekøntri «Blood and Candle Smoke» er treffende nok Tom Russells 25. plate, og med Calexico i ryggen og Craig Schumachers lydhøre medproduksjon i Arizonas allerede legendariske Wave Lab Studio på sin side, har han simpelthen begått en av sine aller beste plater.

«Blood and Candle Smoke» er vaskeekte mexekøntri av første skuffe, mariachi møter et tett, men rikt akustisk folk/country-lydbilde og bittersøt musikk oppstår.

Legg til fantastisk kyllingplukking fra både gitarist Nick Luka og Russell himself, og voila; livet er en perfekt fajita igjen!

Skjebneskildrer Ingen behersker som Russell evne til å besynge og nedfelle liv i tekst. Han har tidligere skildret skjebnen til for eksempel Bill Haley, William Faulkner, den svarte tungtvekstmesteren Jack Johnson, Little Willie John. Denne gangen er det Nina Simone som hylles i en sang så ektefølt at framkaller kalkunnupper i megatonnklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer