Anmeldelse Film «Memories of Murder»

Mesterlig jakt på seriemorder

«Memories of Murder», fra mesterregissøren bak «Parasitt», blander komedie og tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Det er et jern her, det er varmt, og det kan smis. For et snaut år siden ble den sørkoreanske«Parasitt» et fenomen på norske kinoer og i store deler av verden, i et triumfløp som hadde begynt da filmen vant gullpalmen i Cannes og kulminerte da den fikk Oscar-statuetten for årets beste film. Regissør Bong Joon-Ho ble en av de ganske få filmskaperne som alle plutselig visste hvem var, og nå blir en av hans tidligere filmer, «Memories of Murder» fra 2003, satt opp på norske kinoer. Den er vel verd et besøk.

Jakt på seriemorder

Året er 1986, og i en liten koreansk by blir to unge kvinner funnet drept og voldtatt. Det lokale politiet, ledet av etterforskeren Park (Song Kang-Ho), er korrupt og tafatt, og fornøyde hvis de kan true en mentalt tilbakestående gutt til å tilstå. Men så kommer den mer verdensvante politidetektiven Seo (Kim Sang-Kyung) fra Seoul, og vil sette etterforskningen i et nytt gir, noe politimennene på stedet oppfatter som en provokasjon.

Men saken har en ulik effekt på de to mennene, og mens Park blir mer alvorlig og seriøs, blir Seo mer besatt og tilbøyelig til å ta snarveier når saken stanger i formalia og løse tråder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer