Mestermøte

Det kan bli uhyre underholdende når The Big Skadubski møter til dyst mot klubbkonseptet Surreal Estate. Kampen står nemlig om å få publikum til å danse.

Dj Anders Norås spiller fast på Head Ons lørdager og har i et års tid servert klubberne det alternative, månedlige konseptet Surreal Estate på So What!. Klubbkvelden går i hovedsak ut på å spille andre former for dansemusikk enn techno og house, og å invitere gjester som også vil utfordre klubbtradisjonene.

På onsdagskvelden møter de fire dj\'ene i Skadubski DJ Team motstanderen dj Anders Norås og partner (for anledningen) Dj Twitch fra Glasgow. Skadubski Dj Team står bak søndagsklubben Lazy Sunday Afternoon, for tiden på Café Sør. Som The Big Skadubski har de hatt besøk av for eksempel Amon Tobin, Kid Koala og Dj Vadim (alle fra Ninja Tune).

Norås fikk en gang en demotape med dj Twitch og likte det han hørte så godt at han straksens inviterte skotten på besøk. Twitch på sin side ville gjerne komme, for han hadde hørt at det skjedde så mye morsomt i Oslo.

I Glasgow driver Twitch klubbkonseptet Optimo, som er omtrent i samme gata som Surreal Estate, der han blant annet har hatt besøk av kjendiser som dubkongen Lee «Scratch» Perry og Pulp-vokalist Jarvis Cocker.

Twitch var en av de første som ga seg hen til undergrunnstechno i Glasgow, men nå er stilen hans mer sprikende og inkluderer alt fra disco til ny hip hop. I tillegg er han den ene halvdelen av electronica-bandet Mount Florida, som ga ut «Arrived Phoenix» på Matador i fjor.

Det blir musikk i to etasjer, og i bakgården hvis det er fint vær. Rolig og avslappet i caféen og mer danserettet i kjeller\'n. To norske liveband skal spille, nemlig Evolvo og B. Low Deck. Evolvo er et ungt, norsk band som spiller ganske rolig og akustisk, mens B. Low Deck blander dub, samples, jazz og electronica.

Helt tilslutt blir det kamp på fire platespillere om publikums gunst, mellom dj Scapegoat fra Skadubski og Mr. Surreal himself, Anders Norås.

Måtte den beste vinne.

Besøk Glasgow-klubben Optimo, les mer om Mount Florida eller om Surreal Estate.