Mestermøtet

Historisk forfatterbilde: Tatt i et telt midt i ei Oslo-gate i går. Ni vinnere av Nordisk Råds litteraturpris. En ble full, en annen fikk hekseskudd da de vant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva de snakket om? Følelsene og reaksjonene de fikk da telefonbeskjeden kom om at de hadde vunnet. Møteleder for de ni uovervinnelige var Steinar Hansson. Han styrte den humoristiske og reflekterte samtalen med lødig og stødig hånd. Vi fikk blant annet vite hva som rørte seg imellom hjernebarken og verden da prisen var deres forfatterhode verdig.

JAN KJÆRSTAD (fikk prisen i fjor): - Jeg burde vel sagt at det varte til ti over fire i dag, men jeg har jo tidligere sagt at jeg følte meg som Nordens lykkeligste mann. Hvor lenge denne følelsen varte? Jo, i nøyaktig 18 timer. Til jeg var tilbake i hverdagen morgenen etter, og sto på kjøkkenet og smurte matpakke til barna.

BO CARPELAN (finsk lyriker, pris i 1977): - Jeg var nok Nordens mest overraskede mann, men jeg følte meg meget hedret.

PIA TAFDRUP (dansk lyriker, prisen i 1999): - Det medførte at samlingen solgte ekstraordinært i Danmark. Jeg håpet også at den skulle bli oversatt, men det skjedde ikke.

Hekseskuddet

KERSTIN EKMAN (pris i 1994): - Jeg hadde blitt nominert tre ganger tidligere og trodde vel ikke at jeg skulle få prisen, så den dagen det ble offentliggjort, sto jeg over badekaret og vasket en genser. Radioen sto på. Da jeg hørte at jeg hadde vunnet, reiste jeg meg brått opp. Resultatet var at jeg fikk et hekseskudd, så der og da var jeg ikke Nordens lykkeligste kvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer