Anmeldelse: «Seier'n er vår»

Mesternes rester

TVNorge legger lista lavt med programmet «Seier’n er vår».
- Idrettsfolk er flinkest i utøvelsen av sin idrett, og få har talegaver som Ali eller Northug.

BRYTING: Fysikk i det nye underholdningsprogrammet "Seier'n er vår"  Skjermdump: TVNorge
BRYTING: Fysikk i det nye underholdningsprogrammet "Seier'n er vår"  Skjermdump: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TVNorge er TV-Norges fremste leverandør av humor, med solide konsept som «I kveld med Ylvis», «Brille», «Costa del Kongsvik» og «Thomas Giertsen: Helt perfekt».

Men det premiereklare, studiobundne «humoristiske sportsprogrammet» «Seier’n er vår» legger lista så lavt at utøverne stort sett bare kan skritte over i «uhøytidelige fysiske konkurranser, kunnskapstester og verbale sleivspark».

Alle involverte er flinke på sine felt, men ingen synes tilpass i denne sjupersoners panelsettingen, hverken bakoverlente og småforvirrede programleder Trond Espen Seim, de to første kveldenes hedersgjester Kristian Kjelling og Tiril Eckhoff, eller de faste paneldeltakerne Steffen Iversen, Mia Hundvin og Kjetil André Aamodt.

Seier'n er vår

Beskrivelse: Humoristisk sportsprogram
Kanal: TVNorge

«7-er-tv.»
Se alle anmeldelser

Idrettsfolk er flinkest i utøvelsen av sin idrett, og få har talegaver som Ali eller Northug.

Fysisk «speedyoga»

Det er underlig at de spedt bygde komikerne Bartek Kaminski og Jan Martin Johnsen, plassert på hver sin panelflanke, gis de største fysiske utfordringene utpå studiogulvet i de to første programmene: snurret rundt i en tombola og pepret med baller, eller slengt omkring av proffe norske tungvekts- og sumobrytere, samtidig som sportfolket besvarer enkle spørsmål.

Det er noe mer fysisk innsats fra Eckhoff og Aamodt i andre programs «Speedyoga», men det er vel knapt «ting de aldri har prøvd før», og i hvert fall ikke «olympisk gull i underholdning», som Johnsen sier i åpningen.

Konseptet er basert på britiske «A League of Their Own». En skuespiller intervjuer idrettsfolk, som blir imitert av komikere, som sammen løser oppgaver («Hvilken annen idrett?», «Skiskyttertabber», «Første tweet») og utfordres til ulike dueller.

Hyllesten av utøveren begrenses til nær kontekstløse klipp, og et enda kjedeligere spørsmål enn «Hva føler du nå?» er «Hva følte du da?». Og hederen blir malplassert mellom de mange forsøkene på «roast», med pinlige bilder og klipp med Kjelling og Eckhoff fra andre tv-programmer, som «4-stjerners middag».

7-er-tv

«Seier’n er vår» trenger mer enn astmamedisin for å kunne bli en vinner. Johnsen og Kaminski sitter for langt unna hverandre til å få igang et skikkelig samspill. Og utøverne ler uansett, mens publikum applauderer høflig.

Programmet faller hittil mellom sju stoler og blir verken/eller: ikke humorprogram, ikke sportsprogram.

Med NRKs gamle lagkaker serverte Dan Børge og Tande-P litt av hvert. Her legges kun det fjollete laget. Og mellom de to voksne 11-erne «Brille» og «I kveld med Ylvis» blir dette 7-er-tv, som aldri forlater den innestengte garderoben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer