Mesterverk

Det tok JONATHAN FRANZEN ni år å skrive «Korrigeringer». Resultatet er en trippel suksess: En gammeldags roman som med moderne grep klarer å si noe viktig om familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Far blir senil. Mor nekter å ta det inn. Samtidig skriker hun etter hjelp, men tre barn er alle travelt opptatt i sine private helveter. Resultatet er både dypt morsomt og tragisk og er blitt ei bok som sier noe viktig.

Jonathan Franzens «Korrigeringer» er et ualminnelig intelligent forsøk på den store romanen.

På «Gunnar Myrdal»

Under et cruise på det skandinaviske skipet «Gunnar Myrdal» faller Alfred Lambert fra åttende dekk. Han passerer Kierkegaard-rommet, Pippi Langstrømpe-ballsalen, Ingmar Bergman-kinoen, et ufattelig kjedelig og selvgodt norsk ektepar. Alfred rekker aldri å huske et sitat fra sin elskede Schopenhauer før han treffer vannet.

Enid, hans kone gjennom mange år, burde passet på ham, men hun har spist for mye Aslan - et ecstasy-aktig antidepressivt middel, svært effektivt og svært ulovlig. Enid var simpelthen for lykkelig til å passe på.

Enids drømmer

Cruiset var en av Enids drømmer: en lykkelig begivenhet i et liv der de voksne barna er langt borte, der pensjonen ble mindre enn planlagt, der ektemannen Alfred har fått både Parkinson og senilitet. Men reisen for å se høstfargene langs Canadas kyst ble ikke slik hun planla. Ikke livet hennes heller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer