- Metal er mer kirurgi enn sverdkamp

Darkthrone svarte leserne.

(Dagbladet.no): De har vært blant de fremste av norske mørkemenn i årevis, og black metal-bandets nye album ble belønnet med terningkast fem i Dagbladet.

Nå stiller Darkthrone på nettmøte på Dagbladet.no - deres første noensinne.

Bandet - som består av Nocturno Culto og Fenriz - oppnådde en overraskende 11. plass med EP\'en «Too Old Too Cold» tidligere i år.

- Det slo egentlig ned som en bombe i leiren. Vi oppnådde i hvert fall å gjøre VG-lista litt mer nekro i en uke. Litt mer råtten, flirer Ted Skjellum alias Nocturno Culto.

Entusiastiske fans

Skjellum er storfornøyd med den nye plata, og allerede i gang med den neste.

«Enkelte vil kanskje bli overrasket av den noe punka tilnærmingen bandet har tillagt seg, samtidig er det mye som lukter av klassisk Darkthrone. Der bandet på sine siste album stort sett har rendyrket de mørke sidene, er «The Cult is Alive» årgangs Darkthrone, Motörhead og Celtic Frost i en møkkete eliksir», skrev Dagbladets anmelder Torgrim Øyre om «The Cult is Alive».

- For oss er skiva definitivt black metal. Det er kanskje noen flere frie riff, og du hører nok at vi har bakgrunn fra punkscenen, forteller han.

SVARER DEG: Nocturno Culto svarer på spørsmål fra leserne.
SVARER DEG: Nocturno Culto svarer på spørsmål fra leserne. Vis mer

Bandet - som har solgt hundretusenvis av skiver utenlands - får alltid mange tilbakemeldinger om skivene sine. Også negative.

- Det er alltid noen som ikke syns det er noe kult. Vi får kjeft fordi vi aldri forandrer oss, og kjeft når vi gjør det. Det betyr egentlig ingenting, så lenge vi vet at vi gjør det rette for vårt eget vedkommende.

Magisk telefonnummer

Darkthrone gjør sjelden konserter, og de er noe skeptiske til intervjuer.

Det var i hvert fall ikke aktuelt å stille i studio da VG-lista Topp 20 ønsket å gjøre et intervju.

- Nei, jeg syns ikke det er kult, så det endte med at de gjorde intervjuet via telefon. Men siden vi ikke gjør så mye vanlige bandting, som å spille konserter, har vi bestemt oss for å stille opp litt nå. Vi vil jo profilere musikken vi selv mener er veldig bra.

- Til slutt, er det tilfeldig at de tre siste sifrene i telefonnummeret ditt er 666?

- Ja, det er faktisk helt tilfeldig. Men de kristne vil nok ikke mene at det er en tilfeldighet. Det er jo de som tror at djevelen faktisk eksisterer.

Hva er planene for den neste skiva? Hvorfor har bandet nå returnert til sitt gamle plateselskap? Og er «The Cult is Alive» deres beste plate noensinne?

SVART DUO: Fenriz er den andre halvdelen av Darkthrone.