«Metal Gear Solid» til Xbox 360?

Konami mener PS3 er for dyr.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Nylig ble det kjent at Sony umiddelbart kutter prisen for sin PlayStation 3 med 100 dollar, og på morgendagens pressekonferanse på E3-messen i Los Angeles kommer trolig også en annonsering om den europeiske prisen også til å komme.

Ifølge spillbloggen Kotaku har prisreduksjonen allerede gjort at maskinen har fått et salgshopp på nettbutikken Amazon.

Men ikke alle mener at prisen på PlayStation 3 er lav nok ennå. Ifølge Reuters er spillfirmaet Konami blant disse:

- Jeg lurer på om Sony kan vinne tilbake forbrukerstøtten med priskuttet. Jeg tror ikke på en umiddelbar effekt. Med 500 dollar kan du jo kjøpe en pc, sa Konamis sjef for USA og Europa, Kazumi Kitaue, til nyhetsbyrået.

NÅ BEGYNNER E3: Alt klart for den store spillfesten!

Konami er kjent for spillserier som «Metal Gear Solid» og «Pro Evolution Soccer». Det kommende «Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots» har til nå vært eksklusivt til PlayStation 3, men dette er noe som ifølge Kitaue raskt kan endre seg:

- Siden «Metal Gear Solid» ble født på PlayStation, har vi lyst til å beholde det som et PlayStation-spill. Men vi kan bli nødt til å foreta visse endringer, sier han.

Kitaue nevner ikke Xbox 360 spesifikt, men dette er den mest sannsynlig spillplattformen Konami kan utvide «MGS4» til, i tillegg til den evig-kraftige pc-plattformen.

SNAKE OGSÅ PÅ XBOX 360? Konami utelukker ikke at de kan gi ut «Metal Gear Solid 4» også på andre plattformer enn PlayStation 3. Foto: KONAMI
SNAKE OGSÅ PÅ XBOX 360? Konami utelukker ikke at de kan gi ut «Metal Gear Solid 4» også på andre plattformer enn PlayStation 3. Foto: KONAMI Vis mer

Uttalelsen fra Konami har ikke gått upåaktet hen. «MGS4» er regnet som en av de store trumfkortene som skal trekke kjøperne til PS3, og en mulig frykt for at eksklusiviteten ryker gjorde at Sony-aksjen sank en smule på børsen i Japan.

Kitaue uttaler for øvrig at han ser på neste år som et godt år for Konami, og at de satser på å øke salget av «Pro Evolution Soccer», spesielt i USA.