Metal-gudene legger opp

Men først gjør heavy metal-pionerene to konserter i Norge.

STILIKON: Rob Halford er opphavsmann til det mange regner som heavy metal-bunaden: nagler og lær. Her under en konsert i Oslo Spektrum i 2005.  Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
STILIKON: Rob Halford er opphavsmann til det mange regner som heavy metal-bunaden: nagler og lær. Her under en konsert i Oslo Spektrum i 2005. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter over 40 år som et av heavy metal-sjangerens viktigste band sier Judas Priest takk for seg. Men før det legger de ut på en omfattende avskjedsturné som har fått navnet «Epitaph World Tour 2011», som blant annet gjester Oslo og Bergen.  

Stilskapere Judas Priest, som hadde sitt utspring i tungmetalbyen Birmingham, ble et verdensomfattende fenomen med plater som «Killing Machine» og «British Steel», og blir av mange regnet som opphavsmennene til betegnelsen heavy metal.

Noe som har ført til et platesalg på nærmere 40 millioner og ga dem i fjor en Grammy for «Best Metal Performance» med låten «Dissident Aggressor».

Bandets vokalist Rob Halford, også kalt «The Metal God», sto på 90-tallet frem som homofil og vedkjenner at han hentet inspirasjon til den nagle- og lærbefengte klesstilen fra SM-butikker, en kleskodeks som har blitt et varemerke for sjangeren.

Gitaristene KK Downing og Glen Tipton's karakteristiske solodueller har også blitt et sjangerkjennetegn som blant annet band som Iron Maiden og Slayer har videreført.

To konserter I forbindelse med avskjedsturneen gjester Judas Priest Oslo Spektrum 14. juni og Edvard Griegsplass 15. juni, noe arrangør Peer Osmundsvaag er godt fornøyd med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer