Metalfestival i påsken

Les svarene fra folka bak festivalen.

(Dagbladet.no): Det er femte året at de som er glade i ekstremmetal arrangerer Inferno-festivalen for andre som er glade i ekstremmetal.

Amerikanske Morbid Angel befinner seg øverst på plakaten, et band som nyter stor respekt i miljøet. De var et av mange band fra Florida som løftet death-metal til nye høyder.

Internasjonalt

Festivalen byr ellers på sjangere som black, doom, thrash og andre godord for de fristes av aggresjon i musikken, representert ved store metalnavn som Candlemass, Dissection og Gehenna. Inferno finner som vanlig sted på Rockefeller og JohnDee i Oslo.

Inferno har i løpet av årene blitt en internasjonalt anerkjent metalfestival som får mye oppmerksomhet fra utenlandsk presse. Internasjonale magasiner som Metal Hammer, Kerrang!, Terrorizer og Dazed & Confused har dekket festivalen utførlig. I tillegg er rundt 15 - 20 prosent av deltagerne tilreisende fra utenfor Skandinavia.

- Tidspunktet er genialt, ikke fordi det er halleluja-dager, men fordi folk har fri over hele verden. Når så mange kommer langveisfra betyr det mye. Dessuten er festivalen innendørs, det er trygt og godt. Dessuten er det en nisjefestival og derfor lettere å booke band vi vet publikum liker, sier medarrangør Gro Narvestad til Dagbladet.no.

Spør ledelsen

Storbritannia er et viktig land for Inferno, så ledelsen eksporterte like så godt festivalen til London i januar. Minifestivalen ble lansert som kickoff til påskeprogrammet, og band som Enslaved og Arcturus stod på plakaten.

VREID
VREID Vis mer

- Vi syslet litt med tanken om arrangere en Inferno-turne her i Norge. Vi ville at de nye ukjente bandene som alltid spiller på Inferno skulle være med. Men det ville tatt for mye tid. Vi er bare fire stykker og det er begrenset hva vi får tid til. Men vi vil fortsette i London, sier Narvestad.

Nå møter du arrangørene bak Inferno på Dagbladet.no. Er du fornøyd med bookingen? Hva synes du om festivalen? Hva mener festivalledelsen om norsk presses dekning av Inferno? Lurer du på noe, send inn spørsmål nå.

MORTIIS</B>
<B>MORBID ANGEL