Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Metalfrieri

Nok en rutinert avlevering.

CD: Det er mulig at In Flames har begynt å kamuflere grå hår ved tinningene. En gryende alderdom til tross – svenskene har mest sannsynlig aldri vært mer relevante enn i dag. Bandets lett omsettelige metal har en bredere publikumsflate enn noensinne og stadig flere band plukker opp resepten. «A Sense of Purpose» skiller seg ikke nevneverdig fra de siste utgivelsene «Come Clarity» og «Soundtrack to Your Escape», det er fortsatt melodiøs death metal, ispedd sangbare og fengende refreng, en liten ballade her og passe doser med Iron Maiden-inspirerte gitarharmonier.

Når det er sagt, er det ingen låter her som slår deg som like umiddelbare favoritter som «Come Clarity» eller «Pinball Map». «The Mirror’s Truth», «Disconnected» og «Alias» er alle solide In Flames-travere som vil mette de mest sultefôrede, men avslører samtidig ingenting nytt ved kvintetten. Det er åpenbart at In Flames scorer mye på rutine og lang erfaring, gutta vet hvilke strenger de skal spille på for å dekke over sine svakheter, og har man først funnet en formel som fungerer, er mye gjort. Med det økende trykket rundt bandet, vil nok In Flames fortsette å klatre på stigen, selv om vi fremdeles venter på den store klassikeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media