Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Metalhelt som elsker Beach Boys

Her er ukas popsnobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Amerikanske Lamb of God regnes ofte som arvtakere til den amerikanske metalltronen.

Ikke ta mitt ord for det, Dagbladets metalanmelder Torgrim Øyre var nemlig over seg av begeistring på grunn av deres site plate: «Hva gjør så «Sacrament» spennende? Først av alt har den låter med karakter og særpreg. Oppi all den homogene og perfeksjonistiske riffingen, har Lamb of God gitt rom for både nerve og sjel», skrev han, og kastet terningkast fem.

Vokalist Randy Blythe har etter eget utsagn vært på turné altfor lenge, og gleder seg til å komme hjem til kona. Han tok seg likevel tid til å dele av sitt popsnobberi da han gjestet Oslo nylig:

Plata som forandret livet mitt

Sex Pistols - Never Mind The Bollocks

Det var det første ordentlige musikken jeg hørte, jeg ble fullstendig satt ut. Jeg hørte plata i sin helhet for første gang på radio, jeg tror jeg var 12 år, og bestemte meg umiddelbart for å begynne å spille i band. Vi hadde et utrolig ubevisst forhold til musikk, men visste vi ville låte som Sex Pistols. Vi ville i hvert fall ikke låte som all den andre kommersielle dritten som ble spilt på radio.

Min søndags morgen-skive

Beach Boys - «Pet Sounds»

METAL MED HJERNE: Lamb of God liker å framstå som et band for tenkende mennesker. Vi ville vite hva vokalist Randy Blythe (t.v.) selv tenker om popkultur.
METAL MED HJERNE: Lamb of God liker å framstå som et band for tenkende mennesker. Vi ville vite hva vokalist Randy Blythe (t.v.) selv tenker om popkultur. Vis mer

Det er nok den beste skiva som noen gang er laget. Jeg har hørt på denne gjennom ulike stadier av livet, og kommer alltid tilbake til den. Det første man faller for er selvfølgelig harmoniene og de spesielle melodiene, men da jeg ble litt eldre begynte jeg også å forske litt på hva Brian Wilson gjorde i studio. Han bodde på en helt annen planet enn alle andre musikere på den tida.

Beste hip hop-plate

Jeg elsker Clipse. De er fra Virginia, som oss. Jeg har ikke hørt det nye albumet deres ennå, men elsket «Lord Willin\'». Jeg vet ikke med Europa, men i USA er de fryktelig undervurdert. Jeg elsker hip hop, forresten.

Favorittkomiker

Hm, her tror jeg at jeg må si gammel Richard Pryor. Han var fantastisk da han stod på scenen, men egentlig har jeg hatt størst glede av selvbiografien hans, «Pryor Convictions».

Beste tv-serie

Jeg ser aldri på tv, jeg leser bøker. Jeg har tv, men jeg bruker den bare til spill. Jeg hadde sikkert likt «Sopranos» eller noe sånt om jeg hadde sett på det, men jeg har aldri blitt fristet.

Beste bok

Vel, den boka som kanskje har betydd mest for meg er «In The Absence of the Sacred» av Jerry Mander. Den handler om hvordan teknologien sakte men sikkert ødelegger samfunnet vårt. Vi har faktisk en sang om Mander. Jeg er en stor skeptiker når det gjelder teknologi. Det eneste unntaket er tv-spill.

Beste tv-spill

Veldig lange og kjedelige spill får en ekstra stjerne i min bok. «World of Warcraft» er selvsagt en sikker vinner når vi er på turné, men mitt definitive favorittspill er nok «Gears of War».

Den beste «Gudfaren»-filmen

Jeg klarer ikke å bestemme om jeg syns eneren eller toeren er best, men «Gudfaren 3» suger. Det ble for mye rettssaler og kupp-planer, om jeg ikke husker feil. Ikke nok action.

Favorittmagasin

Jeg leser ikke noe særlig musikkblader, i hvert fall. Holder en knapp på Poets & Writers.

Favorittsportslag

Det er selvsagt Washington Redskins. Om det er baseball? Åndssvake europeer. Det er amerikansk fotball.

DE VIKTIGSTE: Sex Pistols, her ved Sid Vicious og Johnny Rotten.
ET GENI: Brian Wilson.
VERDENS MORSOMSTE MANN: Richard Pryor.
WASHINGTON REDSKINS: Ikke baseball.
Hele Norges coronakart