Konsertanmeldelse: Metallica - Telenor Arena

Metallica ble satt på prøve

Tunge tak i Telenor Arena.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Metallica er et aldri så lite unikum i et rockhistorisk perspektiv. Gjennom sin snart førti år lange karriere har de gledet og forarget, satt nye standarder, levert en god håndfull klassiske album og satt navnet sitt på et par reale kalkunprosjekt.

Men like fullt, det er ingen som har vært i nærheten av å vippe dem av metal-tronen så langt og det er nærliggende å tro at det ikke kommer til å skje i umiddelbar fremtid heller. Metallica er et flergenerasjonsband som nekter å gå ut på dato. Bandet har nærmest blitt et slags medium for folk som trenger en terapeutisk anlagt rockutblåsning.

Ny selvtillit

Det er tydelig at Metallicas nye plate, «Hardwired ...to Self-Destruct», har jekket opp selvtilliten til bandet et par hakk. En stor porsjon av kveldens repertoar er nemlig viet kvartettens 2016-«blockbuster». Det byr på både utfordringer og positive overraskelser.

De vanskelige tingene først. Det kjennes etter hvert som en repetitiv øvelse å snakke om lyden i Telenor, men man kommer ikke unna problematikken denne gangen heller. Brukbare forhold er en forutsetning for å lykkes. I alle fall når man byr på en medium utfordrende spilleliste. «Hardwired» og «Atlas, Rise!» drukner begge i ljom og spetakkel, og vokalen til James Hetfield er knapt hørbar i grumset. Da blir det en stri tørn for gjengen å få de på gulvet og i setene til å by på seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer