Metallica-fansen har talt: Vil ha ny musikk

Neste uke kommer 3D-filmen «Metallica Through The Never» til Norge. Så langt har publikum sviktet millionprosjektet.

NYE TAKTER: Lars Ulrich & co forsøker seg som 3D-filmmakere. Det kan koste bandet dyrt, inntjeningen står ikke til forventningene så langt. Foto: Fra filmen Metallica Through the Never
NYE TAKTER: Lars Ulrich & co forsøker seg som 3D-filmmakere. Det kan koste bandet dyrt, inntjeningen står ikke til forventningene så langt. Foto: Fra filmen Metallica Through the Never Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden «Metallica» føk til toppen av Billboard-listene en høstdag i august  1991, har Lars Ulrich og hans kolleger kjempet en desperat kamp for å holde mainstream-momentumet ved like. Den frittalende trommeslageren har de siste månedene reist land og strand rundt og fortalt om Metallicas nye prosjekt, nemlig IMAX-filmen «Metallica Through The Never».  

- Det er ikke nødvendigvis slik at et nytt album er den naturlige uttrykksformen i dagens artistklima, sier han i forbindelse med lanseringen. Den forrige ordinære studioplaten fra Metallica, var «Death Magnetic» som kom i 2008. Siden den gang har fansen måtte smøre seg med tålmodighet i påvente av nytt Metallica-låtmateriale.

Dyr fornøyelse «Metallica Through the Never» er spilt inn i 3D og viser bandet i aksjon på scenen, spilt inn under en konsertrekke i Vancouver, Canada. Konserten er ispedd en parallell handling, hvor hovedpersonen, bandroadien Trip, spilt av Dane DeHaan, blir sendt ut for å hente tilbake et mystisk innhold fra en havarert bandtrailer.

Oppsettet med fiksjonsorienterte konsertfilmer er ikke en ny ting, Led Zeppelin har «The Song Remains the Same», mens Pink Floyd tok formatet til nye høyder med «The Wall». Men ambisjonsnivået har neppe vært høyere. I alle fall ikke om man måler etter innhugget i lommeboken. I følge The Quietus har filmen kostet 18 millioner dollar av bandets egne penger å lage, drøye 107 millioner norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer