«Lords of Chaos»- regissør med musikkvideo fra Metallica

Metallica gjenskaper konsert med norske Mayhem

Regissør bak kontroversielle «Lords of Chaos», bruker også Mayhem i Metallicas nye musikkvideo. 

NY VIDEO: I den nysluppede videoen til Metallica får vi se skuespillerne som spiller Mayhem i den kontroversielle filmen «Lords of Chaos». Bildet er fra en Metallica-konsdert i Minnesota tidligere i år. FOTO: sipausa / NTB Scanpix
NY VIDEO: I den nysluppede videoen til Metallica får vi se skuespillerne som spiller Mayhem i den kontroversielle filmen «Lords of Chaos». Bildet er fra en Metallica-konsdert i Minnesota tidligere i år. FOTO: sipausa / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I videoen, som nylig ble gjort offentlig, får man for første gang se skuespillerne som spiller Mayhem i den kontroversielle filmen «Lords of Chaos», skriver Ramascreen.com.

Jonas Åkerlunds kontroversielle film handler om Varg Vikernes og det norske black metal-miljøet og er basert på boka «Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground» av Didrik Søderlind og Michael Moynihan.

Det er ikke klart nøyaktig hvem filmens hovedrolle er basert på, men boka som filmen henter navnet på, tar i stor grad for seg historien til Mayhem og gitarist Euronymous (Øystein Aarseth), som ble drept av Varg Vikernes i 1993.

Samme logo

Den nysluppede musikkvideoen til Metallica er en av flere musikkvideoer som ble sluppet i forbindelse med Metallicas nye album. Musikkvideoen «ManUNkind» ble sluppet i forbindelse med bandets nye album «Hardwired … To Self Destruct».

Det merkes umiddelbart at det er en helt annen selvtillit i låtmaterialet her enn det som var tilfelle på den forrige plata, skrev Dagbladets anmelder om plata.

Musikkvideoen er også regissert av Jonas Åkerlund og handler om en eller flere av Mayhems tidligste konserter.

POSITIVT: Mayhems bassist Jørn Stubberud synes det er positivt at bandet er med i Metallicas nye musikkvideo. Foto: Raul Ruz/Dagbladet
POSITIVT: Mayhems bassist Jørn Stubberud synes det er positivt at bandet er med i Metallicas nye musikkvideo. Foto: Raul Ruz/Dagbladet Vis mer

- Det er ikke overraskende. Grunnen til at dette skjer er jo at han (Jonas Åkerlund) sikkert har jobbet parallelt med Metallica og filmen, sier Jørn Stubberud, også kjent som 'necrobutcher' i Mayhem.

Stubberud har ikke fått sett musikkvideoen, men synes det er gøy at Mayhem har fått denne rollen i Metallica-videoen.

- Det har med musikk å gjøre, så det er morsomt. Mayhem- logoen er også inspirert av Metallica-logoen. Jeg har sett på bilder fra musikkvideoen at også Metallica har omgjort bokstavene M og A til om til opp-ned kors og flaggermus som vi har i vår logo, sier han.

-Jævla møl

Mayhem har en særs turbulent bandhistorie: I 1991, før bandet hadde gitt ut sitt første hele album, tok vokalist Per Ohlin livet sitt i et hus bandmedlemmene delte. Varg Vikernes spilte bass i bandet under navnet Count Grishnackh en kort periode tidlig på 1990-tallet, men havnet altså i konflikt med Aarseth.

Mayhem-medlemmene har tidligere gitt uttrykk for at de er svært negative til boka og filmen «Lords of Chaos».

I fjor uttalte Stubberud seg om filmen til magasinet Rolling Stone:

- Denne boka er noe jævla møl, og at noen dumme svensker skal filmatisere den er ikke greit. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å stanse denne filmen. Si til svenskene og Hollywood-folkene at de kan dra til helvete.

Jessheim 1990

- Det er vanskelig å si hvilken konsert som blir gjenskapt i musikkvideoen, men det ser ut som om det er en konsert Mayhem spilte på Jessheim i 1990, sier Torgrim Øyre, musikkanmelder i Dagbladet.

Ifølge Øyre er detaljene i bildene veldig i samsvar med bilder fra denne konserten. Han mener det ser ut som om det er blitt brukt mye tid på å gjenskape scenen og kostymene fra denne konserten.

- Mange i det norske metallmiljøet kan komme til å se på det som provoserende at et kommersielt band som Metallica graver i den norske black-metall historien på denne måten, sier Øyre.

Stubberud på sin side tror fansen bare vil synes det er gøy med oppmerksomheten.

- Vi har jo ikke solgt oss ut. Næsj, hvorfor skulle de ikke synes det er gøy, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer